Franta - lobby puternic pentru contractul de construire a corvetelor

Asa cum am anuntat anterior, la licitatia pentru construirea celor 4 corvete pentru dotarea fortelor navale s-au depus 5 oferte:

- ThyssenKrupp Marine Systems din Germania
- Naval Group din Franta cu asociat Santierul Naval Constanta
- Damen Shypyards Group – Olanda, care detin SN Galati si recent au intrat in posesia SN Mangalia
- Fincantieri Italia care au in portofoliu santierele navale de la Tulcea si Braila
- STM din TurciaCele 1.6 miliarde de euro destinate acestui program nu sunt de ici de colo, asa ca interesul pentru contract este enorm. Si in caz ca va intrebati de ce Macron si Franta au inceput brusc sa ne iubeasca, iata ce comunicat a emis pe 18 aprilie Ambasada Frantei la Bucuresti:


Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, va efectua, vineri 20 aprilie, o vizită a Șantierului Naval din Constanța care, în parteneriat cu societatea franceză Naval Group, va construi pentru România nave performante.
Cu ocazia acestei vizite, un acord de colaborare va fi semnat de către reprezentanții Șantierului Naval Constanța și cei ai Naval Group, care urmează Memorandumului de înțelegere, semnat de cele două companii în noiembrie 2017 și care confirmă dorința de a conlucra pentru a răspunde cererii de ofertă a Statului român pentru achiziția de patru corvete.
După vizită și semnarea acordului, Ambasadoarea Franței și reprezentanții celor două companii vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Un produs Blogger.