Noi foraje pentru petrol si gaze in largul Marii Negre. Incet incet scapam de spectrul rus

Prezentul proiect propune realizarea unei sonde de explorare-deschidere pentru gaze naturale Ovidiana-1, in Poligonul 2 din perimetrul petrolier EX-25 Luceafarul, conform Acordului de Concesiune pentru Explorare, Dezvoltare si Exploatare Petroliera incheiat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si aprobat prin H.G. nr. 1022/12.10.2011.

Obiectivul acestui proiect este realizarea sondeI de explorare-deschidere pentru gaze naturale Ovidiana-1, in Poligonul 2 din perimetrul petrolier EX-25 Luceafarul, conform Acordului de Concesiune pentru Explorare, Dezvoltare si Exploatare Petroliera incheiat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si aprobat prin H.G. nr. 1022/12.10.2011.Structura geologica Ovidiana, pe care s-a stabilit amplasamentul  sondei de explorare-deschidere Ovidiana-1,  se afla pe platforma continentala a Marii Negre, la o distanta de cca. 92 km est de Constanţa, intr-o zona cu adancimea apei cuprinsa intre 63-68 m. Aceasta a fost identificata pe baza datelor seismice 3D obtinute din ultima campanie de achizitie seismica 3D efectuata in al doilea trimestru al anului 2013.

Obiectivul geologic al structurii se gaseste la adancimi cuprinse intre 1350 si 1550 m la nivelul Pontianului superior, fiind formate din sedimente fluvio-deltaice depuse in etape prograditionale, strabatute uneori de canale, canioane colmatate la randul lor cu sedimente, toate provenind din lantul nord carpatian. Uneori sunt interpuse faze de eroziune datorita schimbarilor de paleo-nivel al Mari Negre si al Marii Mediterane.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.