Comunicat de presa - Robert Negoita

Mestecenii plantati pe Bulevardul Nicolae Grigorescu
Imi exprim indignarea si regretul fata de faptul ca un post de televiziune important la nivel national alege sa dezinformeze prin prezetarea unor date trunchiate si scoase din context. Consider ca misiunea unei institutii de presa este aceea de a informa CORECT si ECHIDISTANT si NU de a adopta o atitudine partizana sau de a face politica. O televiziune trebuie sa promoveze valori morale, culturale si sociale si nu sa se angreneze in joculete politice.
Sunt de parare ca postul de televiziune Pro Tv a dat dovada de neprofesionalism si de lipsa de etica deontologica si, mai grav, din pacate, nu este prima oara cand astfel de derapaje se manifesta din partea acestei televiziuni, in ceea ce priveste activitatea Primariei Sectorului 3.

Am acordat ieri un interviu pentru Stirile Pro Tv, referitor la lucrarile de pe scuarul central al Bulevardului Nicolae Grigorescu. Din rea-vointa, ori din lipsa de profesionalism, informatiile transmise au fost TRUNCHIATE si SCOASE DIN CONTEXT.
Explic detaliat:
Am fost intrebat care este pretul de achizitie al mestecenilor din pepinierele de unde ii cumparam. Am raspuns ca undeva la 50 de lei, dat fiind ca nu stiu exact toate preturile pe de rost. In stire, aparea un fragment din contractul incheiat cu ADPB SA, societatea noastra, a Primariei Sectorului 3, in care pretul din dreptul unui mesteacan/ betula era de peste 450 de lei.
In primul rand, acesta NU ESTE PRETUL DE ACHIZITIE DIN PEPINIERA, cel de care eu spuneam, ci PRETUL TOTAL pe care noi il decontam catre societatea noastra, ADPB SA.
In al doilea rand, NU ESTE PRETUL CORECT, dat fiind ca mestecenii de pe Grigorescu sunt de diametrul de + 12 cm, adica AU UN PRET TOTAL DE 319,25 de lei, si NU de 451,55 de lei, cum era prezentat, pret care se refera la arborii cu diametrul de 16-18 cm.
Mai mult, ceea ce in stire NU SE MENTIONA, desi eu am explicat in interviu, pana acum, pentru aceste lucrari NU AM DECONTAT NICIUN LEU.
Societatea noastra, ADPB Sector 3, cumpara un mesteacan cu pretul de 60 de lei, din pepinierele din Romania.
Suma de 319,25 de lei reprezinta COSTUL TOTAL pe care noi il decontam ADPB Sector 3, si include:
- pretul de achizitie al arborelui
- fasonarea copacului
- transportul in teren
- plantarea efectiva (pregatirea terenului, sapat, udare, aplicare ingrasamant, montare furtun pentru irigatii si tutorare cu bambus)
- intretinerea - udarea periodica, aplicarea periodica de ingrasamant/ tratamente
- garantia de doi ani de zile (daca un arbore nu se prinde, este schimbat)
Adaug faptul ca aceste costuri sunt ofertate de catre ADPB SA prin LICITATIE, asta inseamna ca toate operatiunile sunt PUBLICE si TRANSPARENTE si se desfasoara dupa prevederi legale clare.
Atasez contractul pe care il avem incheiat cu ADPB SA: http://www.primarie3.ro/…/Contract%20de%20delegare%20a%20ge…#iLoveS3

Niciun comentariu:
Write comments