Video. Frigidaire si bucataria viitorului

General Motors nu a insemnat doar masini. Gigantul american achizitiona in 1919 compania Frigidaire si intra pe piata electrocasnicelor. Astfel brandul Frigidaire care in acele vremuri simboliza luxul si varful de lance al tehnologiei isi face intrarea la celebrele show-uri General Motors Motorama.

^^Reclama pentru Motorama^^cateva reclame din 1938

Inginerul  Kenneth Sisson revolutioneaza industria electrocasniclor introducand alaturi de designul stream lined space age si tehnologii unicat pentru acea vreme. Fiecare serie de produs purta denumiri desprince parca din ceea ce azi numim retrofuturism. Spre exemplu masinile de spalat: Unimatic, Pulsamatic, Multimatic si Rollermatic.
Trebuie sa recunoastem ca arata mai modern, atractiv si interesant decat tot ce gasim astazi pe piata.


In cadrul General Motors Motorama 1957, compania americana prezenta prin intermediul filmului Frigidaire Finale viziunea asupra bucatariei viitorului. Clipul este interesant, o combinatie bizara de balet, bucatarie si space age technology, insa o combinatie foarte bine realizata si cu siguranta mult mai placuta decat reclamale de astazi de la televizor.  Mai jos aveti filmuletul integral.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.