Genmaicha - un ceai din Tara Soarelui Rasare

Unul dintre cele mai interesante ceaiuri verzi vine tocmai din Japonia. Este o combinatie interesanta de orez maron prajit si ceai verde.


Pentru astazi am ales sa va prezint varianta matcha-iri genmaicha, adica un ceai gemaicha peste care a fost presarat pulbere din matcha (ceai verde). Prezenta acestei pulberi face ca un procesul de spalare a frunzelor inainte de infuzie sa nu mai fie realizat, pentru ca evident duce la pierderea ei.

Istoria acestui ceai incepe in antichitatea nipona cand era consumat de oamenii saraci, adaosul de orez in detrimentul frunzelor de ceai ajutand la scaderea pretului. De aici si denumriea colocviala de "ceaiul poporului". Cu toate acestea era des folosit si in ceremoniile religioase sau ca un snack rapid intre mese, pentru ca datorita prezentei boabelor de orez, infuzia poate fi strecurata si apoi consumata.


Pentru o infuzie se folosesc 7.8g de genmaicha la 150 ml de apa la temperatura de 80-85 de grade. Prima infuzie dureaza 15 secunde, iar restul infuziilor 25 de secunde. In total se fac 5 infuzii. Zaharul din orez da ceaiului o aroma dulce, ierboasa cu note de nuci (nuci, alune de padure, arahide). De asemnea in timpul infuziei intreaga incapere se umple cu un foarte placut miros de popcorn.

foto: Marius Anghel

Un comentariu:

  1. Yoshiki Kashiwagi30 mai 2018, 05:16

    Mare articol. Dar nu puneam frunza de ceai într-o ceașcă direct, ci într-o ceainică.

    RăspundețiȘtergere

Comment:

Un produs Blogger.