Muzeul de Istorie din Focsani reabilitat cu fonduri europene

Peste câțiva ani, când veți vizita orașul Focsani, să treceți și pe la Secția de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei – Casa Alaci (Bd. Gării Nr.1 ), unul dintre cele mai vechi și mai reprezentative monumente de patrimoniu din municipiu. Clădirea va fi consolidată și restaurată prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 5, Prioritatea de investiţii 5.1-Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, iar după restaurare va fi reintegrată în circuitul turistic.Lucrările de reabilitare vor include restaurarea fântânii, reabilitarea spațiilor verzi, a mobilierului urban, aleilor, spațiilor carosabile/pietonale din jurul monumentului, iluminarea zonelor pietonale și reconstituirea împrejmuirii de epocă a clădirii.

Valoarea totală a contractului este de 1 milion de euro, din care finanțarea nerambursabilă, din fonduri europene și din bugetul național, este de 950.311 euro - 98% din valoarea totală eligibilă, valoarea suportată de beneficiar (Consiliul Județean Vrancea) fiind de de 19.393 euro, echivalentul a 2% din valoarea totală a proiectului.

Contractul a fost semnat cu MDRAP și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020.

Casa Alaci a fost construită de o familie de târgoveți armeni, în stilul eclectic de la sfârșitul secolului XIX

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.