Cea mai noua tehnologie israeliana pentru construirea de infrastructura portuara a fost prezentata la Constanta

Compania Servicii Maritime Costiere a prezentat in premiera la Constanta sistemul Ocean Bricks System, cea mai noua tehnologie israeliana destinata constructiilor de infrastructura portuara si costiera.

Sistemul este alcatuit din module individuale cu spatii ce permit un flux de apa continuu. De asemenea blocurile din ciment hidrotehnic sunt goale la itnerior pentru a permite transportul pe apa (sistem flotant) pana pe santier unde se pot umle cu apa si se scufunda. Blocurile au un sistem de prindere tip "lego", putand astfel fi folosite in orice tip de amenajare costiera.

Spatiul liber din interiorul blocurilor permite ampalsarea de piloti de adancime care sa serveasca drept fundatii pentru cladiri sau turbine eoliene.

Blocurile pot fi folosite atat pentru construirea de docuri cat si pentru indiguiri, fundatii subacvatice si alte sisteme de protectie costiera.

Sistemul este deja in implementare in tari precum Israel, Iordania sau Croatia. Un proiect pilot in Romania urmeaza a fi realizat in Portul Constanta.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.