Cum va arata terminalul de sortare si expediere a containerelor Tomis Freight

Pe terenul inchiriat se vor executa lucrarile necesare pentru receptionarea, depozitarea, sortarea si expedierea marfurilor cu containere.
Lucrarile prevazute pentru desfasurarea activitatii sunt:
- Platforma din beton pentru depozitarea containerelor si circulatia mijloacelor de transport si a echipamentelor de manipulare a containerelor;
- O magazie de depozitare care include si spatii pentru birouri;
- Un atelier de reparatii minore la utilaje si echipamentele aflate in dotarea operatorului;
- Imprejmuirea platformei;
- Retele interioare de utilitati si racordarea acestora la retelele magistrale de utilitati ale portuluiPe molul 2S din Portul Constanta-Sud se afla cel mai mare Terminal de Containere din Romania, care in prezent deruleaza un trafic de cca. 650.000  TEU/an.
Activitatea de primire si pregatire a marfurilor, pentru a fi incarcate in containere, dar si sortarea si pregatirea pentru expedierea catre clientii din Romania a marfurilor sosite pe calea apei cu containere, este desfasurata de diferiti operatori portuari, printre care si S.C. Tomis Freight Forwarding S.R.L. Constanta.
In acest scop, Tomis Freight Forwarding S.R.L. intentioneaza sa realizeze, pe terenul inchiriat, facilitati pentru operarea containerelor in spatii adecvate: platforma de circulatie si depozitare temporara containere, imobil p+1 cu destinatia birouri si spatiu depozitare marfuri, construirea imobil parter cu destinatia hala reparatii.
Locatia aleasa pentru desfasurarea activitatii este una potrivita si se afla la o distanta de cca. 1,5 km fata de Terminal de Containere de pe molul 2S.
In prezent terenul de pe Parcela nr. 4 este neamenajat si prin realizarea lucrarilor se sistematizeaza si se igienizeaza zona respectiva.
Terenul este liber de constructii, exceptand o fasie de teren pe latura de Vest, unde exista o canalizatie electrica subterana.
Terenul este marginit la Nord de pasajul rutier denivelat, iar pe restul laturilor se afla cai ferate.

Prin realizarea investitiei pe platforma nr. 4 se creaza conditii suplimentare de primire si expeditie a marfurilor sosite in Port cu containere, asigurand astfel facilitati suplimentare clientilor.
Astfel de activitati conduc in final la sporirea traficului de containere si implicit la cresterea traficului portuar cu impact pozitiv asupra veniturilor CN APM SA Constanta.
In concluzie, realizarea investiei este benefica pentru toti factorii implicati. 


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.