MAZ 203 vs. ISUZU Citiport

Dupa cum deja stiti ISUZU Citiport vor fi cele 100 de autobuze noi ce vor intra in dotarea RATC Constanta.

Autobuzele vor avea 12 metri lungime, aer conditionat, motor diesel Euro6, cutie automata de viteze, 27 de locuri pe scaune si 75 de locuri in total, senzori de parcare, camere video exterioare si interioare, sistem automat de stingere a incendiilor la motor, rampa pentru persoanele cu handicap si display electronic interior, sistem audio pentru anuntat statiile, GPS. Motorul este CUMMINS ISB6.7E6C 300B. Pret : 160.000 euro/bucata

ISUZU Citiport in teste in Constanta | foto: Alexandru Stratan Photography

Am decis sa realizam o comparatie cu autobuzele MAZ 203. Autobuzul de 12 metri are 26 locuri pe scaune si 104 locuri in total, motor: Mercedes-Benz OM906LA (folosit pe Mercedes Citaro), cutie automata, aer conditionat, rampa pentru persoane cu handicap, faruri de ceata, maxim Euro V, camere video la interior, sistem audio pentru anuntat statiile, GPS.  Pret 124.000 de euro/bucata. 


foto: producator

Trebuie precizat ca in cazul comenzilor mari producatorii acorda discounturi. Prin urmare daca ISUZU a dus pretul undeva la 100.000 euro/autobuz, MAZ-urile ar fi fost sub 95.000 de euro/autobuz. Pentru fiecare autobuz, producatorul ofera garantie de 10 ani pentru caroserie. 

Fiind gandite pentru estul si nord-estul Europei, autobuzele MAZ sunt mult mai rezistente in fata diferentelor mari de temperatura de pe litoralul nostru. Un alt lucru interesant. MAZ -urile sunt facute sub licenta NEOPLAN, divizie a producatorului german MAN.
Un produs Blogger.