Pentru un snack rapid intre mese : Grana Padano si Tie Guanyin

Cand doresti sa mananci ceva rapid intre mese si sa nu fie junk food, o solutie o reprezinta ceaiul caruia ii alaturam cateva cubulete de Grana Padano.

Grana Padano este o branza tare italiana, rivala a Parmigiano Reggiano. Grana Padano a fost creeata in 1135 de catre calugarii cisterciani de la abatia Chiaravalle de langa Milano.

Pentru a ajunge la produsul finit, procesul de prelucrare a branzei dureaza nu mai putin de 9 luni, dupa care poate sta la maturat pana la 2 ani.



Tie Guanyin este un ceai oolong premium ce isi are originile in secolul 19 in Anxi, provincia Fujian, China. Numele ceaiului provine de la zeita iertarii -  Guanyin. Cea mai scumpa varietate de Tie Guanyin s-a vandut si cu 3.000 de dolari kilogramul.



Legenda spune ca un fermier sarac pe nume Wei trecea zilnic pe langa templul zeitei Guanyin, aflat in ruina. Intr-o zi acesta se decide sa curete templul si sa aduca ofrande  zeitei. Si a repetat aceasta ceremonie de doua ori pe luna timp de mai multe luni, pana cand intr-o noapte in vis i s-a aratat zeita si i-a spus ca pentru faptele sale este rasplatit si o comoara il asteapta in pestera de sub templu. Iar el trebuie sa ia acea comoara si sa o impartaseasca lumii.

A doua zi Wei s-a dus si a gasit in pestera un rasad de ceai, a replantat ceaiul in curtea casei sale si astfel a dat itnregii lumi ceaiul Tie Guanyin.

Metodele de procesare a acestui tip de ceai sunt foarte complexe, iar detaliile sunt tinute secret.


Ceaiul este foarte parfumat si aromat cu note apropiate de trandafiri. Apa pentru infuzie trebuie sa fie la 100 de grade. Din 10 grame de ceai se obtin 9 infuzii. Inainte de prima infuzie ceaiul necesita spalare. Varietatea aleasa de noi este un ceai de toamna cules in octombrie 2017.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.