RAJA va schimba magistrala de apa dintre cele doua Eforii

In localitatea Eforie, intre Eforie Nord si Eforie Sud, pe partea stanga a DN 39 din caminul de vane Ce1 existent la intersectia str. T. Vladimirescu cu str. Marii (Eforie Nord) pana in caminul de vane Ce2 existent in incinta Spitalului O.T.R.M. (Eforie Sud) din  localitatea Eforie, jud.Constanta (sensul de mers Constanta – Mangalia) conducta de apa  Dn 560 mm PEHD se va inlocui cu o conducta din PEHD cu diametrul de 225 mm cu o lungime de 2.300 m.

Intre localitatile Eforie Nord si Eforie Sud pe partea stanga a DN 39, in zona cordonului litoral dintre Lacul Techirghiol si Marea Neagra, exista o conducta magistrala de distributie apa Dn 560 mm PEHD cu un grad avansat de uzura.Conform referatului Sectiei retele apa Constanta nr.75671 din 07.09.2017 se solicita inlocuirea conductei Dn 560 mm PEHD, pe o lungime de 2.300 m, datorita avariilor numeroase survenite pe aceasta conducta (in luna august 2017 au fost 8 avarii).

Aceste avarii au creat disconfort abonatilor (agenti economici si casnici) prin intreruperea frecventa si de lunga durata a apei.

Interventiile, realizate prin  montare de bride si coliere, pentru eliminarea avariilor au dus la cheltuieli materiale si de resurse umane, situatia ramanand neschimbata.

Deasemenea aceasta conducta face legatura intre Complexele de inmagazinare- pompare Eforie Nord si Eforie Sud, si avea rolul de a asigura alimentarea cu apa a localitatilor Eforie Sud si Eforie Nord, in ambele sensuri.

Avand in vedere complexitatea lucrarilor, precum si necesitatea intreruperii furnizarii apei in localitatea Eforie pe perioada avariilor, este necesara realizarea inlocuirii conductei inaintea inceperii unui nou sezon estival.

Avand in vedere cele prezentate mai sus se propune  urmatoarele:

1. Inlocuirea conductei Dn 560 mm PEHD cu conducta Dn 225 mm PEHD pe o lungime de 2.300 m, pe tronsonul cuprins intre caminele de vane Ce1 si Ce2, conform planuri situatie H2/1 Eforie Nord si H2/5 Eforie Sud. 

Inlocuirea se va realiza cu o conducta cu diametrul Dn 225 mm, deoarece aceasta conducta, din anul 2000  a fost folosita ca si conducta de distributie pentru consumatorii din zona.

2. Se vor prelua de catre conducta Dn 225 mm PEHD a bransamentelor aferente agentilor economici si a celor casnici ( 25 buc), astfel:
- Ф 110 mm – 9 buc;
- Ф 63 mm – 8 buc;
- Ф 50 mm – 2 buc;
- Ф 40 mm – 2 buc;
- Ф 32 mm – 4 buc;
      Caracteristicile  conductei proiectate sunt : Ø 225 x 13,4 mm mm PEHD SDR 17, Pn 10atm, PE100.

     Toate armaturile si piesele care se vor monta vor avea presiunea nominala de 10 atm.
Dupa executarea acestora, sistemul rutier  va fi adus la forma initiala.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.