Declaratie Corina Martin: In septembrie plaja IAKI Mamaia va gazdui campionatul mondial de Padbol

 Am primit astazi vizita Presedintei Asociatiei Romane de Padbol, doamna Elisabeta Gherghisan, cea care a adus acest sport in tara noastra. Asa am aflat despre toate astea.

Ideea de Padbol s-a nascut in Argentina, in orasul La Plata, Buenos Aires, in 2008. Creatorul sau este arhitectul argentinian Gustavo Miguens, care a reunit in acest sport elemente din padel, fotbal, tenis si squash. Vestea primului teren s-a raspandit foarte rapid in orasul sau, fapt pentru care s-a decis sa isi investeasca tot timpul, experienta si resursele financiare in acest proiect.In anul 2011, el patenteaza acest sport, cu tot ceea ce implica acesta: dreptul de proprietate intelectuala, dreptul de autor, schitele industriale si design. De asemenea, infiinteaza departamentul Padbol International, care se ocupa cu dezvoltarea la nivel international si omologarea terenurilor. In 2012, sportul migreaza spre Europa.

Inca de la inceput, Padbol s-a bucurat de interesul multor tari: in doar 3 ani de zile, padbolul s-a extins in aproape 20 de tari: Argentina, Uruguay, Mexic, Panama, Bolivia, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Anglia, Elvetia, Franta si Australia.

Tara cu infrastructura cea mai dezvoltata este Spania, in doar 3 ani instalandu-se peste 100 de terenuri de Padbol in majoritatea regiunilor, avand competitii regionale si nationale puternice, atat la masculin, cat si la feminin.

In Romania, Padbol a fost adus in 2015, de catre Elisabeta Gherghisan, ce detine licenta exclusiva Padbol pe teritoriul Romaniei.

Pe 18 mai 2015 a avut loc lansarea oficiala Padbol in Romania, la Scoala Europeana Bucuresti (Liceul SEB), acolo unde a fost instalat primul teren.

In octombrie-noiembrie 2015 s-a desfasurat in Bucuresti prima competitie oficiala, iar castigatorii acesteia au participat la Cupa Intercontinentala din Las Palmas, Grand Canaria.

S-a infiintat apoi Asociatia Romana de Padbol si a inceput astfel dezvoltarea nationala a acestui sport.

Padbol este un upgrade al unui sport iubit si practicat de toti romanii: tenisul cu piciorul. Este un sport dinamic si adaptat tehnologic la nevoile de stil de viata si la cerintele societatii. Simplitatea regulilor si dimensiunea redusa a terenului fac din Padbol o experienta spectaculoasa si distractiva pentru toti oamenii care il practica. Interesul este general, toti cei care au legatura cu fotbalul si tenisul cu piciorul, sunt interesati si de padbol.

In vara asta, Padbol Romania ridica show-ul la fileu, la mare!

Din 15 iulie, va asteptam pe plaja Iaki din Mamaia, sa va initiati in tainele Padbolului, sportului jucat de marii fotbalisti ai lumii!

Vor fi surprize, concursuri si premii pentru cei mai buni!

In septembrie 2018, Campionatul Mondial de Padbol se va derula la Constanta si in Mamaia, si incepand din acest moment ma implic in organizare si promovare, pe masura evenimentului.

- Corina Martin

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.