Galerie foto. Zona de nord a santului exterior al cetatii Alba Iulia va fi reamenajata

SPAȚIUL PUBLIC propus pentru RECONVERSIE FUNCȚIONALĂ, pentru care se propune studiul, este situat în intravilan, latura de nord a Cetății Alba Carolina - sanțul exterior, pe un teren aflat în proprietatea Municipiului Alba Iulia aparținând domeniului public.

Suprafața destinată studiului S = 32450mp cuprinde zona de legatură urbană între cartier CETATE și CENTRUL CIVIC pe conturul de nord a zonei fortificate a CETĂȚII ALBA CAROLINA, între str. Unirii și str. Decebal, paralel cu străzile Aurel Vlaicu și Gemina.

Cetatea bastionară din Alba Iulia a devenit în ultimii ani cel mai important punct de atracție al orașului și unul dintre cele mai cunoscute din România. De cațiva ani, cu eforturi uriașe, atât din punct de vedere uman, cât și financiar, Cetatea Alba Carolina, a fost martora unor schimbări majore. Cetatea istorică, renovată, regandită, reinventată, a trecut printr-un proces amplu de conservare, restaurare și punere in valoare.

Sanțurile exterioare ale Cetății au rămas singurele zone neîngrijite, nesalubrizate și pe care nu s-a desfășurat nici o activitate în ultimii ani. Spațiu urban aferent șanțurilor exterioare prezintă o stare de abandon, fiind în dezacord cu calitatea zonelor revitalizate din Cetatea Alba Carolina.

Urmare a situației existente SPAȚIUL PUBLIC aferent șanțului exterior – latura de nord a Cetății Alba Carolina, necesită un demers de restructurare și regenerare urbană, destinată spațiilor publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber.

Obiectivele generale propuse:

a) reglementarea detaliată a zonei pentru stabilirea de acțiuni de îmbunătățire a mediului urban ce au ca obiectiv regenerarea urbană propusă spre RECONVERSIE FUNCȚIONALĂ prin crearea de spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber.

b) propuneri pentru relaționarea zonei cu orașul în sistem integrat prin legături urbane, între 2 zone de importanța locală: orașul vechi și orașul contemporan, între CENTRUL CIVIC și Cartierul CETATE, cu cetatea istorică și circulație cu ansamblul de locuințe existent aflat în imediata vecinătate în scopul creșterii accesibilității în Cetatea Alba Carolina, precum și înscrierea zonei în circuitele turistice existente.

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.