Parcurile Nufarul si Monument din Techirghiol vor fi reabilitate

Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Imbunatatirea cadrului de viata, a peisajului, prin realizarea unei amenajari de spatiu public pentru locuitori, imbogatirea biodiversitatii, valorizarea si sensibilizarea populatiei asupra patrimoniului natural;
2. Valorificarea patrimoniului cultural, istoric prin punerea in valoare a monumentului si a zonei dimprejurul acestuia.
3. Asigurarea calitatii factorilor de mediu si a sanatatii populatiei prin ameliorarea climatului si a calitatii aerului datorita pastrarii arborilor existenti care asigura zone racoroase, umbrite, care produc oxigen. Se propune crearea unui spatiu urban amenajat pentru adunare si recreere, cu mentinerea arborilor existenti si, astfel, valorificarea vegetatiei din zona, a mediului sanatos oferit de acestia.
4. Cresterea dinamismului economic si turistic prin crearea unor centre de interes, motor pentru organizarea unor activitati legate de turism, divertisment, cultura, cresterea atractivitatii zonei centrale si a fluxului turistic.
Astfel, proiectul adreseaza deficiente care se incadreaza in sfera atractivitatii scazute a orasului, din punct de vedere turistic, si, in acest sens, a nevoii de imbunatatire a infrastructurii cultural-turistice care sa concure la o valorificare sporita a patrimoniului cultural si natural al orasului:
Nevoia de a intari potentialul turistic al orasului prin dezvoltarea si marketingul produselor turistice competitive
Nevoia de investitii care sa aiba ca scop crearea unei infrastructuri turistice care sa sprijne, popularizeze si utilizeze resursele naturale si culturale
Imbunatatirea starii de functionare a obiectivelor naturale si cultural prin reabilitare / modernizare
Potentialul patrimoniului cultural intangibil nu este folosit la capacitate
Modalitati strategice de realizare a obiectivelor locale care se reflecta in obiectivele proiectului:
efectuarea de investitii;
oferirea unor spații de agrement și joacă de înaltă calitate;
modernizarea spațiilor și a obiectivelor culturale;
promovarea activităților culturale, educative și de recreere;
respectarea stricta a reglementarilor in domeniul culturii, mediului, eficientei energetice, introducerea noilor tehnologii, securitatea în muncă.Proiectul REABILITARE ȘI MODERNIZARE ZONA CENTRALA PARC NUFĂRUL ȘI PARC MONUMENT propune transformarea unui spatiu public de tranziție intr-un spatiu public de adunare, întâlnire pentru locuitori, dotarea acestuia și propunerea unor soluții pentru îmbunătățirea confortului și ambientului inconjurator.
In prezent, terenul intravilan, avand suprafata de 2100mp, destinatia curti-constructii, este utilizat ca spatiu public de trecere, de tranziție pentru locuitorii orasului. Acesta este neimprejmuit si nevalorificat la potentialul sau maxim pentru un spatiu public situat in centrul orasului, la intersectia de strazi principale, in imediata proximitate a Teatrului de Vara Jean Constantin si peste drum de faleza de promenada a orasului.
Amplasarea grădinii publice față de vecinătăți:
- înspre N – Str. Republicii 
- înspre E – intersecția străzilor Republicii, Dr. V. Climescu 
- înspre SE – Str. Dr. V. Climescu
- înspre S – Vecin imobil situat pe Str. Dr. V. Climescu nr.2A, Vecin imobil situat pe Str. Republicii nr.9
- înspre V – Vecin Vila Goe, Teren oras Techirghiol
Amplasametul studiat este urmatorul: Jud. Constanța, oraș Techirghiol, Parc Nufărul și Parc Monument.
Parcul se afla in imediata vecinatate a unei intersectii de strazi: Str. Dr. Victor Climescu, artera principala de-a lungul lacului care duce catre Eforie Nord, Str. Republicii, artera care uneste faleza lacului cu DN 38 si B-dul Eroilor, o artera perpendiculara pe faleza. 
Amplasamentul este foarte vizibil, in centrul localitatii, la intrarea in oras dinspre Eforie Nord, si contribuie la imaginea orasului.
Suprafata terenului este de 2100mp.
Forma terenului este aproximativ triunghiulara, avand doua laturi invecinate cu strazile Str. Dr. Victor Climescu și Str. Republicii, cea de-a treia latura fiind foarte fragmentata si comuna cu terenuri din domeniul privat.
Terenul este liber de sarcini. Pe zona dinspre intersectia de strazi, exista Monumentul Eroilor, edificat in anul 1926, cu o suprafata construita la sol de 81mp.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.