Prima editie a Powerboat Grand Prix din Romania s-a desfasurat in 1938 la Mamaia

Cu toti ne aducem aminte cu bucurie de cele trei etape ale Powerboat GP organizate pe lacul din statiunea Mamaia, la initiativa fostului primar Radu Mazare, evenimente ce au pus Mamaia pe harta mondiala a celor mai scumpe sporturi.

Ei bine prima editie a acestui eveniment in Romania a avut loc tocmai in anul 1938, an care a gazduit etape in San Francisco (Miss Golden Gate Cup) si Marea Britanie (Duke of York Trophy). La noi in tara cursa a fost gazduita de lacul din statiunea Mamaia.

(competitia de pe lacul Mamaia, in fundal se vede hotelul Rex proaspat inaugurat)

Coincidenta face ca anul 1938 sa fie si cel al inaugurarii primului hotel de lux de pe litoral - Grand Hotel Rex, iar 69 de ani mai tarziu, in perioada 2007-2009 acelasi hotel sa-i gazduiasca pe participantii la Class One GP, printre care s-a numarat si celebrul seic din Qatar - Hassan Bin Jabor Al-Thani .(imagine din timpul etapei din UK - sursa Classic Speedboats, 1916-1939
By Gerald Guetat, Éric Ledru)

Astfel de competitii se organizau in marile orase ale lumii inca din anul 1916, in anii '30 devenind deja un sport cu mare priza la public, iar in 1963 in Miami se construieste o uriasa gradena pentru publicul spectator - Miami Marine Stadium.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.