Breaking News

Ajutor financiar pentru persoanele disponibilizate de la Societatea CALORGAL S.A. Galati

 Guvernul României a aprobat azi, 29 august, alocarea sumei de 456.000 de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea CALORGAL S.A. din Galaţi.

Societatea are ca obiect de activitate furnizarea de abur și aer condiționat, incluzând și activitatea de producere și distribuție a energiei termice pentru încălzire și prepararea apei calde de consum pentru consumatorii racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică al municipiului Galați.

Tendința generalizată de reducere a cererii de furnizare a acestui serviciu de utilitate publică (numărul de consumatori care au renunţat la sistemul centralizat de termoficare în anul 2017 a fost de 15.862, respectiv 43,81% din consumatorii anului precedent), starea tehnică necorespunzătoare a infrastructurii aferente sistemului de termoficare, precum și creșterea prețurilor la combustibili reprezintă dificultăți majore pentru funcționarea Societății CALORGAL S.A. Galați. Astfel, activitatea de distribuție a energiei termice prestată de societate se va restrânge în proporţie de aprox. 70%.
În acest context, s-a conturat necesitatea adoptării de urgență a unor măsuri necesare în vederea redresării activității, prin restrângerea sectoarelor de activitate, reducerea cheltuielilor și întocmirea unui plan de disponibilizare aplicabil în două etape, începând din luna septembrie 2018, şi care va afecta 303 salariaţi.

Analizând structura personalului în funcţie de vârstă, s-a constatat că 70,8% dintre salariaţi au peste 50 ani, iar şansele de reinserţie pe piaţa muncii a acestora sunt reduse. În aceste condiţii, societatea este preocupată de realizarea unui plan de disponibilizare care să atenueze impactul social al procesului de restructurare, în acord cu măsurile de protecţie socială acordate de stat prin OUG nr. 36/2013.

foto: http://e-nergia.ro/