Breaking News

La finalul saptamanii britanice de la Lidl

Trebuie sa recunosc ca saptamana britanica de la Lidl a fost destul de dezamagitoare. Ma asteptam sa vad mai multe specialitati din Scotia, Irlanda sau Tara Galilor, alaturi de un sortiment mai bogat de branzeturi.

Pe finalul saptamanii britanice  am decis totusi sa incerc un Steak & Stilton Pie. O placinta traditionala britanica cu carne de vita in vin de Porto si sosuri Long Clawson Blue Stilton si Worcester.Trebuie precizat ca branza Blue Stilton a primit titulatura de UK Supreme Champion Cheese in cadrul evenimentului  Global Cheese Awards. Branza se produce in regiunea Vale of Belvoir dupa o reteta ce respecta o traditie veche de 100 de ani. Ce este interesant de subliniat este ca doar cele 6 ferme din regiune au voie sa produca aceasta branza, tehnologia folosita fiind una manuala.

Si pentru ca farfuria era cam goala am pus langa niste bacon infasurat pe un blue cheese bavarez.

La toate aceste bunatati am adaugat un pahar de Chardonnay din Australia, mai exact din sud-estul continentului. Un vin robust, sec, cu o culoare foarte placuta, insa din pacate destul de acid, cu note intense de corcoduse, caise verzi si un foarte slab after taste de miere. O nota pozitiva pentru eticheta sticlei pe care regasim pesti realizati in stilul traditional al bastinasilor de pe continentul sudic. Per total un vin baubil si cam atat.