Panasonic si 8 track player-ul...dinamita

Pentru a uita cateva clipe de lumea cu valori complet date peste cap, in care traim, propun sa ne intoarcem intr-o perioada deosebita. Anii '70 care de altfel coincid cu ultima parte a golden age-ului occidental.

In aceasta perioada produsele asiatice nu erau asociate cu mizeriile made in China, ci insemnau calitate, inovatie si viziune nipona sau sud coreeana.Unul din aceste branduri asiatice high quality era si Panasonic, care in anii '70 se alatura altor nume grele care au dat tonul in zona playerelor audio portabile.

Inainte de a prezenta playerul trebuie sa va zic cateva cuvinte despre casetele 8 track. Desi numele sugereaza ca poate reda 8 piese, in realitate sunt doar 4. Astfel banda este impartita in 8 sectoare paralele dispuse de-a lungul benzii. Avem asadar 4 cantece inregistrate de 2 ori pentru a putea fi redate stereo si impartite 1-3, 2-4, 5-7 si 6-8, melodiile fiind citite de un cap metalic, existand optiunea de a selecta manual track-urile. Modul in care este pusa banda nu permitea derulatul inapoi, iar deseori derulatul inainte ducea la ruperea benzii.

In ciuda acestor probleme 8 track-ul cunoaste un succes nebun, ajungand sa fie ca optiune inclusiv pe autoturismele AMC si Ford-Lincoln.

In UK, automobilele Rolls Royce si Bentley din acea vreme aveau 8 track playere ca dotare standard.

Revenind la Panasonic, acestia lanseaza pe piata in 1976 unul dintre cele mai inedite playere din punct de vedere al designului. Denumit Dynamite 8, acesta avea forma unui detonator pentru dinamita , maneta fiind folosita pentru a schimba trackurile. Din punct de vedere coloristic a fost comercializat in Detonator Red, Bomb Blue si Exploding Yellow.
Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.