Breaking News

Sezonul 2018 de Filme in aer liber in aer liber la Constanta s-a incheiat. Peste 14.000 de spectatori la proiectie, spectacole si atelierele pentru copii

Proiectiile Filme in Aer Liber din 2018 care s-au desfasurat pe Faleza Cazino si in Piata Ovidiu au adus seri pline de public la unele dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor, toate distinse sau nominalizate la prestigioasele premii Oscar.

De o experienta neconventionala de vizionare a filmelor s-au putut bucura peste 14.000 de spectatori constanteni, dar si de un spectacol de percutie cu Barbarossa Samba Group, de muzica si dans flamenco cu Lucas Molina, de circ si acrobatie cu Circul Parada, de joc cu focul cu Crispus si de doua ateliere de reciclare creativa pentru copii.Printre proiectiile care au putut fi urmarite in sezonul 2018 din Filme in Aer Liber se numara:

No Country for Old Men (r. Ethan Coen, Joel Coen, 4 premii si 4 nominalizari la Oscar, 2 premii si 2 nominalizari la Globul de Aur, o nominalizare la Cannes), Little Miss Sunshine (r. Jonathan Dayton, Valerie Faris, Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor in rol secundar - Alan Arkin si pentru Cel mai bun scenariu original, nominalizat la 2 Globuri de Aur), Grease (r. Randal Kleiser, o nominalizare la Oscar, 3 nominalizari laGlobul de Aur), Sleepy Hollow (r. Tim Burton, Premiul Oscar pentru Cea mai buna scenografie), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (r. Martin McDonagh, 2 premii si 5 nominalizari la Oscar, 4 premii si 2 nominalizari la Globul de Aur, 5 premii si 4 nominalizari la BAFTA, un premiu si o nominalizare la Venetia), Volver (r. Pedro Almodovar, o nominalizare la Oscar, 2 nominalizari la Globul de Aur, 2 premii si o nominalizare la Cannes, 3 premii si 2 nominalizari l Premiile Academiei Europene de Film), Coco (r. Lee Unkrich, Adrian Molina, Premiul Oscar pentru Cel mai bun lungmetraj de animatie si Cel mai bun cantec original, Globul de Aur si Premiul BAFTA pentru cel mai bun film de animatie), The Grand Budapest Hotel (r. Wes Anderson, 4 premii si 4 nominalizari la Oscar, Globul de Aur pentru cel mai bun film), Ocean’s Eleven (r. Steven Soderbergh), Edward Scissorhands (r. Tim Burton, o nominalizare la Oscar, o nominalizare la Globul de Aur, un premiu si 3 nominalizari la BAFTA), Eternal Sushine of the Spotless Mind (r. Michel Gondry, un premiu si o nominalizare la Oscar, 4 nominalizari la Globul de Aur, o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film), Casablanca (r. Michael Curtiz, 3 premii si 5 nominalizari la Oscar), Vrajitoarele din Eastwick (r. George Miller, 2 nominalizari la Oscar, castigator al premiului BAFTA pentru efecte speciale), Bonnie si Clyde (r. Arthur Penn, 10 nominalizari si un premiu Oscar, 7 nominalizari la Globurile de Aur), Taxi Driver (r. Martin Scorsese, Palme d'Or la Cannes 1976, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita in rol secundar – Jodie Foster) si Regele Leu (r. Rob Minkoff, Roger Allers, Premiul Oscar pentru Cea mai buna coloana sonora, Globul de Aur pentru cel mai bun film comedie/musical si pentru cel mai bun cantec original).

Evenimentul a fost recomandat de Prima TV si sustinut de Europa FM.
Parteneri media: Cinemagia, Libertatea, Music Channel, Radio Romania Cultural, Sapte Seri, Viva, Unica, eva.ro, acasa.ro, AARC, Blog de Cinema, inoras.ro.

Parteneri media locali: Radio Constanta, Radio Vacanta, Neptun TV, Mesager de Constanta, Telegraf, Timpul, UCT Media, Constanta 100%, Constanta News, Merglamare.ro, Evenimente-Constanta.ro, Aguritza.ro, Constanteanul.