Breaking News

Un om bogat este cel care are flori si vin...

...asa spune un vechi proverb indian si multa dreptate are...

Ce poate fi mai frumos decat sa te bucuri la ceas de seara de un vin bun inconjurat de flori parfumate, alaturi de superba Georgiana Pruteanu, somelier al Cramei Gabai?


Si vinul si florile au un numitor comun - iubire, apreciere, respect. Toate aceste sentimente se transmit persoanei careia ii daruim un buchet de flori si/sau o sticla cu un vin bun. Asadar ideea Georgianei de a organiza o degustare de vinuri in Floraria Anthurium de pe bulevardul Tomis (langa Spitalul Judetean) este una excelenta si de apreciat.


De altfel in multe orase din Europa de Vest si America de Nord exista o traditie in a comercializa in magazine dedicate atat flori cat si vinuri.  Iar de astazi acest lucru a devenit posibil si in Constanta, la Floraria Anthurium.


Cele mai frumoase proiecte iau nastere din sufletul unor oameni care pun pasiune si munca pentru a-si transforma visurile in realitate. Si cu bucurie constat ca in Dobrogea numarul celor pasionati de minunata si parfumata lume a vinurilor este in crestere. Oameni care invata, evolueaza si cresc alaturi de cramele pe care le-au infiintat.

Este si cazul Cramei Gabai, o crama tanara, situata in Valul lui Traian, la doar cativa kilometri de Constanta. Via se intinde pe o suprafata de 3 hectare, imbratisand cu ardoare aridele dealuri ale stepei dobrogene. Gabai este un proiect aparte, un proiect de familie, al unor oameni plin de viata care duc mai departe mostenirea bunicilor.

Muscat Ottonel, Riesling Italian, Pinot Noir si Feteasca Neagra sunt soiurile din care ia nastere aceasta licoare a tineretii vesnice care este vinul. Pentru a vedea intreaga gama de vinuri produse la Crama Gabai va recomand sa le vizitati site-ul: http://cramagabai.ro/
La final nu pot decat sa va recomand ca atunci cand treceti pragul Florariei Anthurium sa achizitionati alaturi de buchetul de flori si o sticla cu un vin bun, va asigur ca aceasta combinatie clasica si eleganta va fi un cadou apreciat de persoana care il va primi.

Si nu uitati, Georgiana Pruteanu va asteapta in fiecare joi, incepand cu ora 18:00 pentru a va spune povestea Cramei Gabai si bineinteles veti avea ocazia de a degusta un pahar de vin.


Inchei citand din maestrul Dinescu:

Sunt tanar, Doamna, vinul ma stie pe de rost
si ochiul sclav imi cara fecioarele prin sange, 
cum as putea intoarce copilul care-am fost
cand carne-mi infloreste si doar uitarea plange.