Breaking News

Update largire Soseaua Fabrica de Glucoza

A inceput etapa de execuție a unui proiect important pentru bucureștenii care tranzitează zona de Nord a Capitalei, un proiect care, odată finalizat, va contribui la fluidizarea traficului. Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reușit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului. E o investiție la care se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare.

Lucrările încep imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuție este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni.

Concret, lucrarile care vor fi executate in cadrul acestui contract sunt: largirea la 4 benzi a 1,8 km de strada, cate 2 benzi pe sens de cate 3,5m, realizarea trotuarelor cu o latime de 4,5m; reconfigurarea intersectiilor pe care soseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza si racordarea la viitoarea intersectie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucuresti-Ploiesti-Brasov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizari pluviale precum si prin repozitionarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spatiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal. Proiectul prevede și amenajarea de parcări și semaforizare pe anumite segmente.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea STRACO GRUP-TRACON - PRIMACONS GROUP și costul actualizat se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA.

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluționare a situațiilor legate de exproprieri și de contestații. Au urmat unele modificări ale proiectului inițial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă și s-au schimbat anumite normative în domeniu. Au fost redimensionate rețelele de apă, canal și iluminat public, iar listele de cantități, actualizate la noii parametri.