1964, anul in care a avut loc primul videocall civil

Credeai ca videocall-ul este o tehnologie moderna? Ei bine think again! Primul videocall civil a avut loc in 1964.

Da, la sfarsitul anilor '70. inceputul anilor '80, s-a intamplat "ceva", "ceva" s-a rupt si realist vorbind, lumea nu a mai evoluat. Tot ce s-a facut a fost doar o imbunatatire continua a inventiilor deja existente. La naiba cea mai importanta inventie a periaodei 1990-2000 a fost led-ul albastru.

Din contra, se poate spune ca am inevoluat la foarte multe capitole. Transportul aerian (de la renuntarea la Concorde la renuntarea la confortul vechilor linii precum Pan Am sau American Airlines) , transportul feroviar.( la capitolul confort si design am facut un urias pas in urma), explorarea Lunii etc.

Dar sa revenim in anul 1964, mai exact pe 20 aprilie la New York World's Fair, unde parintele telefoniei, compania Bell introducea in premiera tehnologia Picturephone in New York, Chicago si Washington, folosind ca locatii pilot Grand Central Station, Prudential Building, respectiv National Geographic Society Building.


Din pacate pretul crescut atat al instalatiei in sine cat si al videoapelului a facut ca noua inventie a companiei sa nu aiba un succes foarte mare. Insa At&T-Bell s-a incapatanat si a continuat studiile si cercetarile pentru a transforma aceasta tehnologie intr-una accesibila publicului larg.


Dar sa il vedem la lucru:


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.