A fost o vreme cand bomba atomica era atractie turistica

De ce sunt americanii cei mai tari? Pentru ca stiu sa vanda, orice, oricand. Iti impachetaza cea mai insipida chestie sau cea mai dubioasa chestie in hartie colorata frumos si ti-o vand.

Una dintre cele mai dubioase atractii turistice din America anilor '50 erau testele atomice din desertul Nevada. Hotelurile din Vegas promovau aceste teste in pliante turistice si clipuri.


Prima detonare a unui warhead a avut loc in 1951, fiind prima dintr-un sir de 900. In foarte scurt timp ciuperca ce se forma dupa detonari si care se putea vedea tocmai din Vegas, a starnit interesul turistilor, iar patronii de hoteluri si cazinouri au profitat din plin de acest moment, organizand petreceri tematice pe acoperisuri (dawn bomb parties) si chiar excursii in desert pentru ca turistii sa vada mai de aproape exploziile.Programul detonarilor si cele mai une locatii de observare a acestora era publicat chiar de catre Camera de Comert a Las Vegas.Aceasta este perioada in care iau nastere si celebrele Atomic Cocktails.


Dar si Miss Atomic Energy.  Primul premiu Miss A-Bomb a fost primit de Paula Harris in 1953. Ultima si cea mai celebra Miss A-Bomb a fost Lee A. Merlin (in imaginea de mai jos).


sursa imagini: Las Vegas News Bureau

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.