Cand sunt atatia romani fara joburi, a aduce muncitori chinezi este o gafa economica si un gest antiromanesc

Ieri dimineata la Centrul de Excelenta in Turism si Servicii "Tomis" a avut loc conferinta "Provocarile Fortei de Munca in Turism" unde s-a discutat despre lipsa de muncitori calificati in turism.

Pai bai fratele meu alb vorba lui Nea Mitica de la liga, sunt mii de copii care in fiecare an pica bacul sau capacitatea. Si ghici ce ? E ok. Nu e grav, nu e o drama, nu e un capat de lume. Nu avem nevoie de masteranzi si doctoranzi si mai stiu eu ce scosi pe banda rulanta. Avem nevoie de muncitori care sa stie sa bata un cui, sa puna o caramida, sa repare o masina sau sa tina o tava cu mancare.

Si nu, problema asta nu se rezolva asa cum tot bate moneda Murad si cum mai zicea cineva in cadrul conferintei, aducand forta de munca din afara. Pai ce facem? Cream locuri de munca pentru imigranti si pe romani ii aruncam la gunoi?

In plus daca aduci o armata de chinezi, tailandezi sau vietnamezi nu rezolvi deloc problema. Copiii aia tot vor pica bacul sau capacitatea si tot fara job vor fi si ori vor pleca in afara la cules de capsuni ori vor ramane aici si vor deveni infractori.

Trebuie sa ne concentram sa le oferim locuri de munca romanilor nu imigrantilor si sa ii pregatim pe romani, nu pe imigranti. Si solutia e simpla. Ai picat capacitatea, bacul? Nicio drama, obligatoriu te duci la scoala profesionala. Obligat prin lege 2-3 ani de scolire si apoi il bagi pregatit in campul muncii.


Un produs Blogger.