Festivalul Vinului Dobrogean - cateva impresii

Weekendul acesta in Piata Ovidiu s-a desfasurat Festivalul Vinului Dobrogean. Nu am cum sa nu salut acest eveniment ce popularizeaza minunatele vinuri dobrogene. La eveniment sunt prezent 10 crame. Dupa un tur al standurilor pot sa-mi fac un scurt clasament al celor 4 crame care mi-au placut cel mai mult.

Incepem cu Tulcea si Cramele Macin, unde dupa o degustare a sortimetului de albe, roze si rosii mi-a intrat la suflet un rosu aparte si anume Feteasca Regala din gama Curtea Regala. Nici nu avea cum sa fie altfel decat excelent, tinand cont ca pe aceasta gama Cramala Macin sunt furnizorii Casei Regale a Romaniei.
Urmeaza in preferinte Crama Darie, o crama inca relativ tanara , insa care creste de la an la an. De aici trebuie sa recomand Alb Sec din gama Strabun, un cupaj foarte interesant de Chardonnay,Muscat Ottonel,Feteasca Regala care sustin aromele unei excelennte tamaioase. Un vin complex, interesant si care merge de minune cu fructe de mare.
Continuam cu o crama foarte draga mie - Domeniile Bogdan care au adus in premiera Chardonnay-ul 2017, un vin care inca nu a fost lansat pe piata. Ce pot spune, este albul meu favroti, alaturi de Aligote-ul Caii de la Letea Editie Speciala. Revenind Chardonnay Domeniile Bogdan 2017 este un must have pentru toti iubitorii vinului. Notele de mere verzi spumoase sunt absolut dementiale.
Incheiem cu favoritul meu nr 1. Ammos Rose 2017. Un vin delicios care merge servit atat de sine statator cat si asociat cu un platou cu fructe de mare si somon sau un cos cu fructe ori o prajitura usoara de vara. TIP: Incercati si Mirachi Cabernet si Mirachi Merlot. Sunt niste vinuri exceptionale care recomand a fi degustate pe indelete alaturi de o mancare buna, dupa ce in prealabil au fost lasate "sa respire", asa cum ii sade unui vin rosu "intelept", care are multe de povestit.
Dar vestile bune nu se opresc aici. Aveti ocazia sa cumparati si vinuri la pret de producator. Spre exemplu cele doua sticle de mai jos au costat doar 80 de lei.

foto: Anghel Marius
Un produs Blogger.