In an centenar - Harlan Georgesco - arhitectul roman care si-a pus amprenta pe Palm Springs

Despre Haralamb Georgescu a.k.a. Harlan Georgesco am mai vorbit intr-un articol anterior referitor la hotelul ARO din Brasov.

Georgesco (nascut la Pitesti in 1908) a fost un arhitect roman de exceptie care a lucrat alaturi de Horia Creanga la emblematice cladiri din perioada interbelica cum ar fi ARO Bucuresti, Yachtclubul Eforie, Halele Obor, Cinema Luxor, Uzina Feroviara Concordia Ploiesti, numeroase vile pe litoral, Hotel in Pucioasa, Palatul Telefoanelor din Sibiu etc.

In 1947 odata cu instaurarea regimului comunist , Georgesco paraseste Romania si se muta in USA, unde dupa 3 ani si jumatate de locuit in Nebraska, unde preda arhitectura la universitate, se muta definitiv in Los Angeles, unde in 1957, alaturi de James Larson infiinteaza un birou de arhitectura si realizeaza numeroase proiecte in L.A. si suburbii, cu precadere in Palm Springs. Unul dintre cele mai interesante proiecte a fost modernizarea in anii '60 a celebrului Chi Chi Club, locatie care de-a lungul timpului a gazduit vedete precum  Jerry Lewis, Sophie Tucker, Louis Armstrong, Edgar Bergen, Nat King Cole, Dorothy Dandridge si Bill Alexander.


Photo courtesy of Palm Springs Historical Society

Jerry Lewis and Chi Chi owner Irwin Schuman inside the club
Un produs Blogger.