1,17 milioane lei pentru scoala din Dorobantu, Tulcea

Guvernul României a aprobat azi, 4 octombrie, prin HG, alocarea sumei de 1,17 milioane lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, către comuna Dorobanțu, Tulcea, pentru lucrările de reabilitare și modernizare a şcolii gimnaziale din localitate, grav afectată de incendiul produs în data de 5 august 2018.

În urma incendiului, corpul A al școlii a ars în totalitate, fiind distruse cele 6 săli de clasă, cancelaria, secretariatul, biblioteca, arhiva, precum şi mobilierul şi toate dotările (7 calculatoare, 3 frigidere, 2 copiatoare, un videoproiector, sistemul de supraveghere audio-video folosit la examenele naționale, fondul de carte, materialul didactic, manualele școlare). Corpul B a fost parțial afectat la acoperiș, ferestre și instalația electrică, care au fost ulterior reparate, acesta fiind, în prezent, funcţional.
Cu toate acestea, este nevoie urgentă de refacerea în totalitate a şcolii. Orele de curs se desfăşoară încă în condiţii dificile întrucât:

• elevii învaţă în două schimburi, în cele 3 săli de clasă din corpul B și în cele 2 săli de grupă din grădiniță (grupele de preşcolari funcţionând în spaţii amenajate în căminul cultural);
• aproximativ 80 de elevi care provin din cele 3 sate ale comunei Dorobanţu (Cîrjelari, Meșteru și Fântâna Oilor) fac naveta cu un singur microbuz școlar și un singur șofer, transportul copiilor realizându-se în condiții meteorologice normale în mai mult de o oră;
• cadrele didactice au fracţiuni de normă în Dorobanţu (având catedra în mai multe școli)


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.