Halloween in 30 de reclame de epoca

Pentru ca ne despart doar cateva zile de Halloween am ales azi sa va prezint 30 de reclame de epoca tematice.Halloween sau Noaptea Tuturor Sfintilor este, din punct de vedere comercial, a doua cea mai profitabila sarbatoare dupa Craciun. Aceasta sarbatoare a crestinilor are insa origini in traditiile celtilor, ziua simbolizand prima instalare a sezonului hibernal. Si cum toamna (sezonul recoltei) se inchia si iarna (sezonul "mortii" naturii) incepea, in traditiile celtice se credea ca granita dintre lumea noastra si cea de dincolo devenea usor de traversat.

Ritualurile prin care se celebra intoarcerea sufletelor celor dragi printre noi cuprindeau aprinderea de lumanari, lasarea de mancare la usa casei, colinde si sculptarea de chipuri in ridichii albe, inlocuite in Statele Unite cu deja celebrul dovleac portocaliu, inlocuirea s-a petrecut din simplul motiv ca dovleacul este nativ in America Centrala si de Nord, comparativ cu ridichiile care sunt specifice continentului european.

Daca in spatele Craciunului comercial ii avem pe cei de la Coca Cola, pentru popularizarea Halloween, inceputa pe la 1950, sunt responsabili Walmart alaturi de Mars, Hershey's (care produc cele mai bune produse din ciocolata de pe continentul nord american) si Rubie's.Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.