Incep lucrarile de modernizare a soselei dintre Poarta 7 si Poarta 9

Modernizarea drumului de acces a vehiculelor între Poarta 7 și Poarta 9, drum industrial de incinta de interes național în cadrul portului Constanța, vine în întâmpinarea necesităţii autorității contractante de a avea drumuri civilizate pe care se poate desfăşura traficul auto.

În prezent drumul in cauză este realizat din piatră spartă, are o lungime de 3.448,00m și este amplasat in incinta Portului Constanța făcând legătura între Poarta 7 și Poarta 9. Acesta este împărțit în 3 tronsoane:
- Tronson I cu lățimea de 4.00 m între Km 0+000 ÷ 0+860 (Poarta 7 – Bretea Poarta 8);
- Tronson II cu lățimea de 7.00 m între Km 0+860 ÷ 2+000 (Bretea Poarta 8 – Trecere la nivel CF);
- Tronson III cu lățimea de 7.00 m între Km 2+000 ÷ 3+448 (Trecere la nivel CF – Poarta 9);
Sistemul rutier al drumului existent este:
- Strat piatră spartă sort 0 ÷ 25 mm = 10 cm;
- Strat piatră spartă sort 0 ÷ 63 mm = 25 cm;
- Strat piatră spartă sort 25 ÷ 63 mm = 30 cm.

Scopul prezentului proiect de modernizare a drumului de acces a vehiculelor între Poarta 7 și Poarta 9 este de a îmbunătăți starea de viabilitate a acestuia, pentru o mai bună desfășurare a traficului în interiorul Portului, creșterea siguranței în trafic și îmbunătățirea calității mediului ca urmare a diminuării surselor de poluare, prin realizarea unei suprafețe ce reduce poluarea sonoră și a aerului.
Clasa tehnică a drumului este IV. Caracteristicile tehnice in funcție de clasa tehnică a acestuia vor fi următoarele:
- Viteza de proiectare 60 Km/h;
- Număr de benzi de circulație: 2, respectiv 1;
- Lățimea benzii de circulație: 3 m, respectiv 4 m;
- Trafic greu;
- Intensitate trafic: redus;
- Intensitate medie zilnică anuală / număr de vehicule efectiv: 750 – 3500;
- Intensitate orară de calcul efectivă: 75 – 400;
- Declivitatea drumului in profil longitudinal (i max [ % ] = 6.5 pentru viteza de proiectare 60 Km/h).
Se vor realiza șanțuri și rigole laterale pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale. Evacuarea apelor pluviale se va realiza către zone depresionare.

Se vor realiza marcaje rutiere.

Tronsonul de drum dintre Poarta 7 și Poarta 8 va rămâne cu o singură bandă cu o lățime de 4.00 m.
Lucrările de modernizare a tuturor celor trei Tronsoane de drum vizează scarificarea, respectiv reprofilarea suprafeței de piatră fără adaos de material (macadam conform SR 179 și SR 1120) și realizarea unui strat de beton asfaltic de rulare.

Partea carosabila a străzii se va încadra între acostamente din piatra sparta cu lățimea de 50.0 cm; *dacă fundația existentă nu va fi identificată în această zonă, se va impune executarea stratelor de fundare existente până la atingerea cotei de fundare a drumului.

Având în vedere că, în prezent, profilele transversale indică o geometrie necorespunzătoare a pantelor transversale, prin proiectul de modernizare se va realiza scurgerea apelor prin rigole din pământ și apoi in lungul drumului spre zonele depresionare. De asemenea, se va urmări amenajarea profilului longitudinal astfel încât să fie înlăturate zonele cu declivități alternante existente, care împiedică scurgerea apelor pluviale în lungul drumului.

- Tronsonul I va avea o singură pantă de 2.5 %, de la stânga la dreapta pe direcția de mers de la Nord la Sud. Acest tronson de drum va fi prevăzut cu o singură rigolă triunghiulară cu lățimea de 80 cm pe partea dreapta a drumului.
- Tronsonul II si Tronsonul III vor avea pante de 2.5 % din axul drumului catre laterale. Aceste tronsoane de drum vor fi prevăzute cu două rigole triunghiulare cu lățimea de 80 cm pe ambele părți ale drumului.Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.