Primul tramvai din cea de-a doua serie de vagoane achiziționate din Germania a ajuns în depoul CTP Iasi

Instituția noastră a semnat contractul de achiziționare a altor patru tramvaie de tipul M6D de la operatorul de transport din #Mülheim an der Ruhr, după ce, anul trecut, CTP a cumpărat tot patru vagoane de același fel, din localitatea amintită.

Capacitatea fiecărui tramvai este de 37 locuri pe scaune si 130 în picioare, iar valoarea totală a contractului de achiziție este de 100.000 de euro (25.000 euro/vagon).

Tramvaiele sunt în stare bună de funcționare și au fost recondiționate în anul 2014.

În cursul lunii noiembrie, ar urma să ajungă în depoul nostru și ultimul vagon din cele patru proaspăt achiziționate.

Transportul acestuia a fost făcut cu un autovehicul special, exclusiv pe cale rutieră, modalitate care implică numeroase proceduri ce trebuie îndeplinite, și din punct de vedere al siguranței traficului în țările tranzitate în drumul către România. Menționăm că este vorba despre transport agabaritic.

Tramvaiul va fi supus verificărilor tehnice necesare cât mai curând, iar când acestea vor îndeplini toate condițiile pentru a circula în siguranță, va fi scose la stradă.

În total, în toamna anului trecut, CTP a cumpărat 11 tramvaie din Germania (patru din Mülheim an der Ruhr și șapte din Essen), pentru care a plătit aproximativ 308.000 de euro. Celelalte șapte vagoane sunt de tipul M8C – dublu articulate, iar capacitatea acestora este de 54 locuri pe scaune şi 94 în picioare.


sursa: CTP Iasi
Un produs Blogger.