Video. S-a lansat cel mai ambitios proiect rezidential public-privat din Romania

08.10.2018 - Dragi prieteni, acesta este proiectul pe care l-am deblocat, impreuna, la sedinta de Consiliu Local din 28 septembrie.Astazi, la EXPOREAL München, cel mai mare targ de investitii imobiliare din lume, am lansat, impreuna cu Banca Mondiala si cu Camera de Comert Romano-Germana, cel mai mare proiect de dezvoltare urbana din sud-estul Europei (conform analizei World Bank), ANTIAERIANA - Bucharest Centenary Project.
CARTIERUL VIITORULUI va fi dezvoltat pe 110 hectare de teren, aflate in administrarea Sectorului 5, in zona Antiaeriana, si va fi implementat in 3 etape:
Etapa I: -elaborarea planurilor urbanistice si lansarea concursurilor internationale de solutii pentru dezvoltarea urbanistica (primul pas a fost facut astazi);
Etapa a II-a: -demararea lucrarilor finantate din fonduri publice, pentru care Sectorul 5 are deja finantarea guvernamentala aprobata, pentru: construirea a 14.760 de unitati locative, construirea unei maternitati, construirea unei sali polivalente si a unui bazin olimpic de inot (pe data de 02.10.2018, a fost deja predat terenul catre Agentia Nationala de Locuinte, pentru demararea construirii primelor 8 blocuri);
Etapa a III-a, care va fi implementata concomitent cu etapa a II-a, presupune demararea investitiilor in parteneriat public-privat pentru construirea a minim 10.000 de unitati locative, construirea de facilitati pentru birouri si afaceri, construirea de facilitati publice si zone de recreere.In acelasi timp, Primaria Sectorului 5 va creste exponential gradul de mobilitate urbana in zona de sud-vest a capitalei, prin inchiderea inelului median in zona Str. Brasov - Sos. Alexandriei - Str. Luica.
Conceptul urbanistic lansat astazi la München este unul inovativ in Romania si presupune alocarea a peste 40% din terenul disponibil pentru parcuri, zone verzi si spatii de relaxare, subliniind trei principii de interes major:
-Cresterea calitatii vietii pentru cetatenii Sectorului 5;
-Dezvoltarea economica durabila si sustenabila a Sectorului 5;
-Cresterea mobilitatii urbane in zona de sud-vest a Capitalei.
Primarul Sectorului 5,
DANIEL FLOREA

Un comentariu:

 1. Vise umede taica.

  Proiecte de asemenea calibru sunt undeva pe la 5-10 miliarde de euro. De unde atata forta economica si putere de cumparare intr-un oras romanesc ca sa faca o asemenea investitie sa fie fezabila? Fie el si Bucuresti.

  Ca si comparatie, Coresi Brasov costa 200 de milioane de euro, iar Iulius Mall+Openville+pasajul subteran in Timisoara costa 450 de milioane de euro. Palas Iasi a costat 275 de milioane.

  Proiecte de asemenea anvergura se pot numara pe degetele de la o mana in toata Europa, si daca e sa se faca il faca, il fac la Londra, Paris sau Moscova, nicidecum nu are credit Bucurestiul pt. asemenea investitie.

  Si nu nu sunt cinic, ci cat se poate de sceptic si de un entuziasm retinut, mai ales dupa visele umede cu Casa Radio sau Esplanada Tower.

  RăspundețiȘtergere

Comment:

Un produs Blogger.