S-a semnat contractul pentru construirea noului stadion Giulesti

Ieri, 1 noiembrie 2018, Compania Națională de Investiții (sub autoritatea MDRAP) a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu (Calea Giulești nr.18), cu Asocierea CONSTRUCȚII ERBAȘU SA, CONCELEX SRL și TERRA GAZ CONSTRUCT SRL.

Valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote și taxe, iar până la data organizării Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020, la București, stadionul va trebui să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante.
Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitori) și nivelul de clasificare UEFA 4.

Arena va cuprinde și zona de sărituri în lungime și zona pistei de alergare 60m outdoor.

Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice. Totodată, vor exista şi spații de cazare pentru sportivi, spații de alimentație publică și spații administrative
Din pacate nimic din elementele arhitecturale interbelice nu va fi pastrat. Stadionul inaugurat la finalul anilor '30 era in stil  art deco cu elemente preluate de la arena celor de la Arsenal, dispunea de 12.160 de locuri si propria gara CF. Arhitectul responsabil cu proiectul a fost Gheorghe Dumitrescu.
Un produs Blogger.