ABC VAL va repara pasajul rutier de la Poarta 4

COMPANIA NATIONALA "ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME" SA CONSTANTA a semnat contractul pentru lucrari de Reparatii capitale "Pasaj rutier la Poarta 4" -Port Constanta cu A.B.C. VAL S.R.L. pentru suma de 1.389.371,08 lei + tva.

Descriere succinta:

Pasajul superior este amplasat pe curba de racordare progresiva a drumului de la Poarta 3 la Poarta 5, prezinta o oblicitate de 70 grade, cu 3 deschideri (14,00 + 16,00 + 14,00) si o lungime totala de 66,50 m, incluzand zidul de sprijin de 21 m dinsprea culeea Poarta 5. Suprastructura este alcatuita din grinzi prefabricate precomprimate (fasii cu goluri) de 0,72m inaltime. In sectiune transversala sunt 9 fasii cu goluri asezate joantiv, cu antretoaze din beton armat la capetele tablierului. Latimea totala a pasajului in sectiune transversal a este de 10,85 fi, calea pe pasaj fiind alcatuita din partea carosabila cu imbracaminte asfaltica de 7,80 m latime si trotuare laterale de cate 1,32 m latime, delimitate de partea carosabila cu borduri prefabricate din beton si protejate spre exterior de cate un parapet pietonal metalic montat pe lista trotuarului. Infrastructura este alcatuita din 2 culei si 2 pile cu fund are directa pe fundatii din beton simplu de 3,00 m grosime (la pile si culeea Poarta 3) si de 3,50 m grosime (la culeea Poarta 5).


Prin proiectul de execuţie este prezentat modul de executie al lucrarilor de reparatii capitale la pasajul superior la Poarta 4 care constau in:
- Suprabetonare placa de beton armat peste fasiile cu goluri;
- Refacerea caii pe pasaj;
- Refacerea trotuarelor;
- Montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie;
- Reparaţii betoane la suprastructura si protecţia acestora;
- Reparatii, completari si consolidari la racorduri cu terasamentele;
- Lucrări pentru scurgerea apelor si de refacere a scărilor;
- Lucrări de refacere a cailor pe rampele de acces la pasaj.


cosinus

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.