Galerie foto. Ce se intampla cu Abatorul? Se doreste transformarea in mall si ridicarea de cladiri de 15 si 20 de etaje

Dupa cum va anuntam anterior s-a solicitat primariei aprobarea proiectului de conversie a fostelor hale in centru comercial, extinderea pe verticala cu 1 etaj a fabricii de conserve si transformarea in centru comercial si extinderea si transformarea cladirii frigorifer in parcare multietajata cu parter comercial.Ei bine in documentatia de solicitare a a emiterii avizului de oportunitate pentru elaborare PUZ lucrurile par sa se fi schimbat semnificativ. Vedem ca se mentin cladirile actuale insa se fac extinderi cu 3 cladiri cu 15 etaje cu destinatia locuinte si o cladire cu 20 de etaje cu destinatia birouri, amplasata direct la Soseaua Managliei, proiectul purtand denumirea Sammarina.Alte 4 cladiri cu 15 etaje cu destinatia locuinte sunt propuse a se edifica pe terenul dintre Abator si Carrrefour Market.In detaliu, pe terenul de aproape 7 hectare situatia se prezinta in modul urmator:

ZR: 4 cladiri 2S+P+15 E cu destinatie rezidentiala

ZM1: o cladire 2S+P+20E cu destinatia spatii comerciale, birouri si apartamente

ZM2 si ZM3: cuprinde 3 cladiri S+P+15E spatii comerciale si locuinte

ZMSD1: schimbare destinatie cladire existenta P+2E in spatii comerciale si birouri

ZMSD2: schimbare destinatie cladire existenta S+P+3E in spatii comerciale la parter si parcare in restul cladirii

ZSDC: schimbare destinatie cladire P+2E si turn (castel de apa) P+6E in spatii comerciale

ZA: zona de agrement P+E cu piscina interioara, piscina exterioara si wellness si corp S+P+2E club,  restaurant si wellness.

ZTE: zona tehnico edilitara parter inalt - centrale termice de cogenerareSuprafata desfasurata a centrul comercial Galeria Sammarina va fi de 28.161 mp, suprafata construita la sol fiind de 9.530 mp. Din punct de vedere locativ se vor livra pe piata 900 de unitati.Scurt istoric al abatorului:

In anul 1933, la initiativa primarului Grigorescu, si dupa planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu, se punea piatra de temelie a celui mai mare edificiu industrial constantean - Abatorul de Export.

Impresionantul complex a fost finalizat in 1936, la inaugurare fiind prezent si Regele Carol al 2-lea.

In comunism este nationalizat dar din fericire scapa de demolare. Cu toate acestea castelul de apa este partial daramat.
Un produs Blogger.