Breaking News

ISU Delta, la evaluarea activității pe anul 2018

Marți, 29 ianuarie 2019, la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea, a avut loc Evaluarea anuală a activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea pe anul 2018, în prezența șefului Direcției de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Mihai Guță.
La acțiune au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, prefectul Lucian Furdui, primarul Constantin Hogea, precum și șefi de servicii deconcentrate și ai structurilor militarizate de la nivel județean.
Cu acest prilej, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“, locotenent colonel Daniel Petrov a declarat că, anul trecut, ISU Delta a participat la 5551de intervenții, cu o medie de 15 intervenții pe zi, în anul 2017 având 5515 intervenții. Dintre acestea, procentul cel mai mare îl reprezintă cele 4249 cazuri de urgențe asistate de SMURD (76% din totalul intervențiilor), 432 incendii, 447 de acțiuni de asistență persoane, 221de acțiuni de protecția comunităților și altele.
De asemenea, șeful ISU Delta a punctat și cele trei intervenții cu impact major în activitatea instituției de anul trecut, la nivel județean: incendiul de la societatea de Transport Public din luna ianuarie, incendiul de la Școala Gimnazială Dorobanțu din luna august și incendiul de la fabrica de textile din comuna Greci din luna octombrie. 
„Stingerea incendiilor, asistările de persoane, acţiunile pentru protecţia comunităţilor (măsuri PSI, evacuare apă, degajări arbori, ţurţuri și elemente de construcţie), acţiuni de protecţia mediului, misiuni de salvare animale, misiuni pirotehnice, fenomene meteo periculoase, evenimente publice și sprijin tehnic, toate intră în sfera activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
           Această activitate susținută demonstrează, mai presus de orice, spiritul de sacrificiu și implicarea pompierilor tulceni în a-și face datoria și a interveni în ajutorul celor aflați în pericol. Apreciez devotamentul, curajul și spiritul civic cu care acționați și, de aceea, mă fac purtătorul de cuvânt al tuturor cetățenilor județului Tulcea, mulțumindu-vă pentru faptul că, prin munca dumneavoastră, ne simțim în permanență în siguranță.
Vreau să vă asigur, și cu această ocazie, că suntem preocupaţi de calitatea serviciilor de urgenţă și de binele cetățenilor din tot județul. De aceea, țin să vă reamintesc tuturor că aveți în Consiliul Județean Tulcea un partener de încredere, care vă va fi alături atunci când veți avea nevoie“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.