Breaking News

Licitatia pentru reabilitarea pasarelei pietonale Poarta 2 a fost anulata

COMPANIA NATIONALA "ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME" SA CONSTANTA a anulat licitatia pentru Proiectare si executie lucrari RK la Pasarela de pietoni Poarta 2 pentru ca nu a fost depusa nicio oferta.

Valoarea totala estimata: 847.011 lei + tva.

Data limita de depunere a ofertelor: 22.01.2019.

Conform caietului de sarcini, pasarela de pietoni Poarta 2 este amplasata in incinta portului si traverseaza caile ferate portuare si drumul perimetral port. A fost data in exploatare in anul 1965, iar in anul 1995 a fost reabilitata.

foto: colectia arhitect Radu Cornescu

Pasarela pietonala este realizata din beton armat si are lungimea totala de 172,00 m.
Structura este realizata din doua arce: arcul mare cu deschiderea de 50,00 m, dublu articulat, orientat spre strada Traian si arcul mic cu deschiderea de 36,50 m dublu incastrat, orientat spre Poarta 3.
Accesul pe pasarela dinspre strada Traian se face prin intermediul scarilor si aleilor executate pe versant. Latimea suprastructurii pasarelei pietonale este de 3,30 m.
Concluzia expertizei este ca defectele aparute in structura sunt datorate in principal scurgerii defectuoase a apei de pe pasarela, atat prin lipsa unui sistem de scurgere cat si realizarea unui sistem de rosturi de dilatatie care nu a functionat corespunzator.