SMR Regele Carol al II-lea, cel mai mare pasager fluvial de pe Dunare

Daca in articolele precedente am discutat pe larg despre cele 4 transatlantice din flota romaneasca, astazi o sa va prezentam nava SMR Regele Carol al II-lea.

in apropiere de Valcov

Intre 1934 si 1936, in Santierul Naval Turnu Severin este construit pasageul fluvial Regele Carol al II-lea, la data lansarii la apa fiind cel mai mare pasager de pe Dunare.

parasind santierul naval Turnu Severin

In iunie 1936, la maiden voyage au participal Regele Carol al II-lea, Principele Mihai, Presedintele Cehoslovaciei Edvard Benes, Premierul roman G. Tatarescu, Richard Franasovici, Victor Antonescu si Nicolae Titulescu.

la Turtucaia

Nava avea o lungime de 81 de metri si o latime de 15 metri, cele 3 punti putand acomoda 125 de persoane, dispunand de : 2 apartamente regale, 4 cabine cu 2 paturi, 8 cabine de lux, 4 cabine clasa I, si 8 cabine clasa II. Vaporul era pus in miscare de doua motoare de cate 730hp. Printre facilitati se numarau: restaurant, bar, sala cu scena, biblioteca, posta, beauty salon si o zona de plaja pe punte. Home port-ul era orasul Galati, de unde nava pornea in croaziere catre Viena cu o principala oprire la Belgrad.

cabina clasa I

unul dintre dormitoarele apartamentelor regale

barul

restaurantul

zona de relaxare de pe punte

sala de lectura

pe Dunare, la Cazane

In 1940 isi schimba denumirea in Mihai Viteazu, iar in data de 27 mai 1943, din pacate este scufundata.


ceremonia religioasa ce a avut loc la bord, inaintea plecarii in maiden voyageUn produs Blogger.