Tranzactia anului in real estate. Dupa 30 de ani se pune punct in epopeea Casa Radio Bucuresti. Afla ce se va construi

In 1986 se finalizeaza demolarea fostului hipodrom de pe malul Dambovitei si in loc incepe ridicarea cladirii care urma a gazdui Muzeul National de Istorie a RSR. Cladirea este receptionata partial cu ocazia datei de 23 august 1989. In 1990 odata cu izbucnirea revolutiei lucrarile sunt sistate.

In 1992 cladirea este trecuta prin hotarare de guvern in administrarea Societatii Romane de Radioteleviziune pentru a deveni sediul Radio Romania. Odata cu schimbarea proprietarului se schimba si numele devenind acum Casa Radio.

Dupa o perioada imobilul revine la guvern si se incearca un joint venture cu Plaza Centers pentru dezvoltarea unui proiect multifunctional - Dambovita Center. Incep lucrarile de demolare partiala a cladirii, insa santierul se suspenda la scurt timp dupa.

Insa iata ca dupa o epopee ce s-a intins pe mai mult de 30 de ani proiectul pare sa fi ajuns la final. Recent, dezvoltatorul AFI Europe a anuntat ca a semnat o scrisoare de intentie neangajanta cu Plaza Centers prin care a preluat pachetul majoritar al proiectului Dambovita Center pentru suma de 60 de milioane de euro. Discutam de 75% din actiuni, restul de 15% fiind detinute de catre statul roman, iar 10% de diversi alti investitori.


In prima faza AFI a platit catre Plaza Centers o garantie de 200.000 de euro. Urmeaza in curand plata a 20 de milioane de euro ca Execution of Sale Agreement. A treia transa de 22 de milioane de euro va fi platita in momentul obtinerii autorizatiei de construire pentru faza 1:

  • mall
  • cladire mixta: birouri/locuinte
  • hotel & casino
  • hypermarket
  • parcare
Ultima transa de 17.8 milioane de euro va fi platita la finalizare primei etape de construire a proiectului.
Un produs Blogger.