Romania pregatita sa inceapa productia de Piranha. Se lucreaza la liniile de asamblare

Astăzi, 22 martie 2019, Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, alături de Ministrul Apărării, Gabriel Leș, au efectuat o vizită de lucru la Uzina Mecanică București, pentru a verifica personal care este stadiul programului referitor la transportoarele Piranha.
”Am avut numeroase discuții cu Ministrul Leș despre acest program esențial de înzestrare pentru Armata Română. Acesta este deosebit de important pentru industria românească de apărare, pentru că 197 din aceste transportoare blindate de trupe 8x8 vor fi produse în România, la Uzina Mecanică București.
Am mers astăzi la Uzina Mecanică București, alături de Ministrul Leș și de o echipă din Ministerul Economiei, pentru a vedea la fața locului stadiul lucrărilor la liniile de asamblare pentru transportor și am inspectat primele 8 transportoare Piranha care au ajuns deja în România.
Uzina Mecanică București și industria națională de apărare sunt pregătite să contribuie la integrarea pe circuitul economic intern a programelor strategice de înzestrare.”, a declarat Niculae Bădălău, Ministrul Economiei.
Din partea Ministerului Economiei au participat domnul Radu-Nicolae Chiurtu, Președintele Consiliului de Administrație al Uzinei Mecanice București și domnul general Constantin Croitoru, consilierul ministrului economiei pe probleme legate de industria de apărare.
Un produs Blogger.