Turnul ARO Calea Victoriei - un proiect care nu s-a mai realizat

Despre sediul ARO - Calea Victoriei am discutat pe larg aici - https://www.uct-media.com/2019/03/imobilul-aro-bucuresti-calea-victoriei.html

Ce se stie mai putin este ca initial, compania intentiona sa ridice un adevarat zgarie nor (pentru acea vreme). Discutam de proiectul celei mai inalte cladiri din capitala, un turn cu subsol, parter si 15 etaje. O cladire monumentala in stil art deco, ce aducea capitalei un feeling de Manhattan. Din pacate din cauza situatiei financiare, ARO realizeaza un proiect mult mai mic.

Cladirea in forma literei H, urma sa aiba 4 corpuri cu 6 etaje legate prin 2 corpuri parter cu etaj inalt, in centru urmand a fi turnul cu 15 etaje, ultimul etaj fiind rezervat unui restaurant panoramic. Si bineinteles , la fel ca la proiectul din Magheru si cel din Brasov, pe acoperis urmau a fi montate litere monumentale.

La fel ca in cadrul proiectului de pe Magheru, si aici se intentiona realizarea unei sali de cinemaotgraf, urmand a dispune de 500 de locuri.O alta varianta de lucru luata in calcul a fost si aceasta:


Insa varianta aleasa la final a fost aceasta:


2 comentarii:

Comment:

Un produs Blogger.