Contracte semnate pentru autostrada Sibiu-Pitesti, centura capitalei si magistrala M5

La Palatul Victoria, a avut loc semnarea a trei contracte de demarare a unor proiecte de investiții în domeniul infrastructurii. Este vorba despre Contractul de proiectare si executie autostrada Sibiu - Pitesti, Sectiunea 1 Sibiu - Boița, Contractul de proiectare și execuție Lotul 3 - Autostrada de Centură a Municipiului București – secțiunea Sud și Contractul pentru Furnizarea “Sistemului de siguranță și automatizare a traficului, pentru Magistrala 5. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor.

a. Contract de proiectare si executie autostrada Sibiu - Pitesti, Sectiunea 1 Sibiu - Boița

➢ Valoarea contractului este de 612.647.863,38 LEI fara TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fara TVA, avand un cost/ km de 10 milioane Euro fara TVA.
➢ Lungimea totala a Sectiunii 1 Sibiu - Boita este de 13,17 km.
➢ Durata de realizare a contractului este de 48 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 36 luni pentru executia lucrarilor.
➢ Perioada de garantie a lucrarilor este de 10 ani (120 luni).
➢ Autostrada Sibiu – Pitești este unul dintre proiectele majore de infrastructură rutieră, ce va asigura conexiunea cu rețeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European.
➢ Acest Guvern a luat măsurile necesare pentru a face posibilă semnarea contractului și începerea lucrărilor, a asigurat resursele financiare, atât din fonduri europene, cât și naționale, a obținut acordul de mediu și a actualizat indicatorii tehnico-economici care să răspundă realității din teren.
➢ Semnarea contractului pentru secțiunea 1 Sibiu-Boița este primul pas concret făcut în ultimii zece ani pentru începerea lucrărilor la prima autostradă din România care trece munții.

b. Contract proiectare și execuție Lotul 3 - Autostrada de Centură a Municipiului București – secțiunea Sud

➢ Valoarea contractului este de 853.422.022,52 LEI, fara TVA (echivalentul a 180 milioane Euro), având un cost/ km de 10 milioane euro, fără TVA.
➢ Lungimea totala a acestui tronson de autostradă este de aproximativ 18 km.
➢ Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 30 luni ( 2,5 ani) pentru execuția lucrărilor.
➢ Perioada de garanție a lucrărilor este de 5 ani (60 de luni).
➢ Prin semnarea contractului de proiectare și execuție pentru lotul 3 al Autostrăzii de centură a municipiului București, în lungime de aproximativ 18 kilometri, aducem mai aproape de finalizare realizarea acestui proiect, care va contribui la fluidizarea traficului din capitală.
➢ Am reușit să asigurăm finanțarea europeană necesară, în pofida faptului că unii oameni politici români au încercat la Bruxelles să blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru Capitală și pentru România. Pentru că Centura București Sud va asigura conexiunea cu rețeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European între Autostrada A1 București - Pitești și A2 București - Constanța.c. Contract pentru Furnizarea “Sistemului de siguranță și automatizare a traficului, pentru Magistrala 5. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor

➢ Finanţare: din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020
➢ Valoare contract: 112.923.292,72 lei, (fără TVA). Preț total 134.378.718,34 lei
➢ Termen de execuție: 9 luni
➢ Prin contractul semnat astăzi se realizează sistemul de siguranță și automatizare a traficului, ultima etapă înainte de darea în exploatare a acestei Magistrale de metrou, astfel încât să poată fi dată în funcțiune până la sfârșitul anului.


Un produs Blogger.