Cum va arata parcarea etajata de la Spitalul Judetean Oradea

Primarul Ilie Bolojan a vorbit în cadrul conferinței de presă de azi, 17 aprilie, de intenția Primăriei Oradea de a realiza o parcare supraterană lângă Spitalul Clinic Județean de Urgențe Oradea, care va fi realizat în cadrul unui plan de regenerare urbană a zonei.

Investiția în această parcare este una care se impune, lipsa locurilor de parcare în zonă fiind acută. Ea este resimțită în acest moment atât de angajații spitalului, care vin zi de zi la serviciu, cât și de aparținătorii bolnavilor internați în Spitalul Județean Oradea.

Primarul Ilie Bolojan a precizat: "Parcarea se va construi pe partea dreaptă a străzii Gh. Doja înainte de spital, va fi realizată pe patru niveluri și va asigura cca 500 de locuri de parcare. Sperăm ca în cca 3 luni să fie finalizat PUZ-ul - planul de urbanism zonal, iar apoi să fie realizat și studiul de fezabilitate, după care în vara acestui an să supunem aprobării toate aceste documentații. Dacă totul decurge fără probleme, în toamnă vom avea semnat un contract de execuție a lucrărilor, astfel încât din primăvara anului viitor să putem demara lucrările la parcarea supraterană."

Valoarea estimată a investiției este de 5 milioane euro, urmând să fie găsită o sursă de finanțare fie din bugetul local, fie dintr-un credit , fie printr-un parteneriat public-privat.

Se estimează că lucrările vor dura 1 an, respectiv 1 an și jumătate.
Un produs Blogger.