Primaria Sinaia a semnat finantarea pentru doua noi proiecte pe fonduri europene in valoare de 10 milioane de euro

” Un oraș în care poți accesa ușor transportul în comun este un oraș sănătos. Aștept cu entuziasm ziua în care voi vedea mai multe biciclete decât mașini pe străzile orașului. Sinaia este orașul cu cea mai mare rată de bani europeni atrași pe cap de locuitor. Adăugam la acea sumă și aceste doua proiecte. “Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia

Astăzi, 25 aprilie 2019, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea a semnat încă 2 contracte de finanțare cu bani europeni, din cele zece propuse a fi implementate în orașul nostru în următorii 3 ani. Cele 4 contracte încheiate în acest an însumează 13,2 milioane de euro până acum.

Primul proiect, “PARK & RIDE” este în valoare 5,85 milioane de euro.

In zona gării din Sinaia construim o parcare etajată, parter și 6 nivele, la care se adaugă un subsol parțial și un nivel 7-terasa exterioară la B-dul Carol I. Aceasta va avea o capacitate de 300 de locuri. În incinta parcării vor exista 2 stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, încurajând în acest fel folosirea mijloacelor nepoluante de transport. Aici se vor putea închiria biciclete și trotinete electrice Prin aceasta se facilitează accesul în zona centrală a orașului și la principalele obiective turistice. Urmărim decongestionarea traficului și încurajam mobilitatea nepoluantă.Al doilea proiect, “Eco Bus” este în valoare de 3,9 milioane de euro.

Scopul acestui proiect este reducerea emisiilor de carbon în orașul nostru și promovarea transportului public nepoluant, îmbunătățit în detrimentul deplasării cu autoturismul particular. Parcul auto de transport în comun va fi reînnoit cu 11 autobuze hibrid, dintre care 3 de 12 m și 8 autobuze de 10 m. Acestea vor fi dotate cu internet wireless, sistem de supraveghere video, telemanagement și taxare e-tiketing. De asemenea, în stații vor fi montate 18 panouri cu mesaje nominale pentru informarea în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire în stație a mijlocului de transport.
Un produs Blogger.