Update construire proiect multifunctional ISHO Timisoara

La Timisoara este in plina dezvoltare megaproiectul multifunctional ISHO. Acesta va fi dezvoltat in mai multe etape si cuprinde birouri, cladiri rezidentiale ce vor aduce pe piata 1.200 de locuinte, spatii publice si spatii comerciale. Suprafata totala a terenului este 5.3 hectare. Terenul este amplasat pe malul Begai, cu deschidere la bulevardul Take Ionescu.

Cea mai inedita facilitate va fi un debarcader care va permite acostarea vaporaselor care fac curse pe Bega. Pe langa debarcader se va amenaja si o zona de promenada cu cafenele si restaurante.

De asemenea vor fi amenajate un centru de conferinte, piscina, spa, gym, parc de 7.000 mp, after-school, supermarket si 2.000 de locuri de parcare.

In prima etapa se lucreaza la cladirea de birouri, o parte din cladirile rezidentiale (15 etaje, 2x6 etaje, 19 etaje si 20 de etaje) un pod pietonal peste Bega si un hotel Radisson Blu de 5 stele ce va fi desfasurat pe 10 etaje si va avea 160 de camere, un restaurant gastronomic si un bar concept. Va avea, de asemenea, un spatiu de 1.000 mp pentru socializare (inclusiv un ballroom), un centru performant de conferinte si un centru fitness care va functiona 24/7.

Anul trecut s-au demarat procedurile de eliberare a avizelor pentru PUZ - etapa a doua a proiectului ISHO.

Mai exact discutam despre continuarea frontului de locuinte colective, P+4E, de pe malul Begai, precum si amplasarea a doua cladiri turn, tot de locuinte colective, P+16E si P+29E, astfel incat pe terenul ramas neconstruit sa se genereze o retea de spatii publice de calitate.

In ideea sustinerii miscarilor artistice din ultima perioada, se propune ca pe terenul studiat sa fie amplasat un volum P+1E, cu functiunea de spatiu expozitional. Se urmareste crearea unei legaturi pietonale cu incinta depoului de tramvaie, in ipoteza in care aceasta urmeaza sa fie rebilitata si deschisa publicului tot ca spatiu expozitional.foto: ISHO
Un produs Blogger.