Video. Ministrul Razvan Cuc in vizita pe santierul DN 73

Ministrul Transporturilor Razvan Cuc s-a aflat pe santierul DN 73 unde mobilizarea constructorului este nesatisfacatoare. Ministrul a anuntat ca dac ain maxim 3 saptamani nu apar utilajele pe santier contractul va fi rezilitat."Am continuat vizitele de lucru pe șantiere, fiind rândul verificării stadiului de realizare a lucrărilor la DN 73, pe tronsonul Brașov – Bran.
Aici chiar dacă plățile au fost realizate în avans, avem un stadiu al lucrărilor de doar 42%. Deci nu banii sunt problema, de fapt problema este modul cum înțeleg unii antreprenori să își respecte contractul.
În cazul acestui tronson nu pot să spun că avem un antreprenor care să poate să fie lăudat. De aceea l-am convocat, joi la minister să vedem dacă acest contract mai poate fi continuat. Dacă nu poate să facă dovada unei mobilizări corespunzătoare, reziliem contractul. Cu toate consecințele negative pentru antreprenor, conform legii și prevederilor contractului.
Nu mai aştept grafice şi promisiuni de la constructor. Ori văd mobilizare în şantier - pentru că eu cred că o firmă care vine în România nu e o firmă de apartament, care nu are niciun angajat, sunt firme cu un palmares bogat, sunt firme care au bani, deci nu vii în România ca să-ţi dea statul bani să faci lucrarea - lucrezi şi, pe măsură ce lucrezi, îţi depui actele la decontat şi îţi iei banii. Eu văd că băieţii ăştia, nu ştiu, vor să se căpătuiască la noi, caută tot felul de motive. Atunci îi trimitem acasă şi venim noi, ori cu o firmă şi ne apucăm în regie proprie, cu cât poate CNAIR-ul pe secţiunea aceasta între Bran şi Braşov, pentru că poate să lucreze DRDP Braşov pe acest tronson şi restul scoatem la licitaţie."


- Razvan Cuc

Un produs Blogger.