Biluochun - ceaiul melc cu ... parfum de femeie

Lumea ceaiurilor este la fel de complexa si plina de povesti si legende precum cea a vinului. Astazi o sa va prezentam unul dintre cele mai fine si aromate ceaiuri verzi - Biluochun, provenienta China.

Acesta este un ceai ce se culege primavara devreme, dupa care se depoziteaza rulat in spirala, de unde si numele popular de primavara melcului verde.

Legenda spune ca parfumul intens al ceaiului s-a nascut dupa ce o culegatoare nemaiavand loc in cos, a pus ceaiul intre sani si parfumul ceaiului impreuna cu caldura corpului ei au dat nastere noii arome.

Ce va prezentam astazi a fost cules in 23 martie 2018, la atitudinea de 250 de metri, soiul fiind Dongting, denumire data dupa regiunea unde este cultivat. Pentru preparare se folsoesc 3.5g de ceai si 100 ml de apa la 80° rezultand 8 infuzii.

Ceaiul are o aroma florala cu note fructate si de nuci, fiind perfect pentru un mic dejun sau alaturat unor branzeturi moi, poate niste medalioane din capra cu diverse toppinguri: busuioc, rozmarin, praf de chilli etc.

Insa este un ceai care merge si cu deserturi usoare: ecler, mousse, irish cake.

foto: Marius AnghelNiciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.