In 1961 centrul statiunii Eforie Nord este demolat pentru a face loc sistematizarii comuniste

Anul 1961 a fost unul trist pentru Eforie Nord. Numeroase vile si minihoteluri din centrul statiunii, ridicate in perioada interbelica au cazut sub buldozerele comuniste pentru a face loc noii sistematizari.

Pe locul elegantelor cladiri din anii '20 si '30 s-au ridicat in prima etapa un restaurant-cofetarie un complex de magazine sezoniere, o piata agroalimentara si o posta.

In etapa a doua erau programate noi demolari pentru a face loc unor blocuri P+2E si a unui hotel cu 150 de paturi.

Restaurantul, proiectat de Virginia Petre avea o capacitate de 200 de locuri la interior, 400 pe terasa, iar cofetaria 60 de locuri la interior si 140 pe terasa.
Complexul comercial a fost gandit ca un open air mall sezonier cu magazinele despartite prin spatii verzi si panouri din zidarie. Planurile au fost realizate de arhitecta Roxana Bernstein-Katz.
De cladirea oficiului postal s-a ocupat arhitectul Aurelian Triscu. Acesta a proiectat un imobil cu parter inalt si doua etaje, care pe langa functiunea de posta avea la interior o agentie de voiaj, 15 cabine telefonice, oficiu filatelic si punct de distributie a presei cu sala de lectura.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.