Gabriel Daraban - 6 intrebari pentru primarul Decebal Fagadau

Ieri, Tribunalul Constanța a dispus anularea în primă instanță a HCLM. nr.235/02806218, prin care s-a adoptat de către Consiliul Municipal Constanța ”Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța”.
Adică aberația care a permis ca ai noștri concitadini să fie amendați pentru că nu dădeau un SMS la timp, în condițiile în care nici o lege a statului român nu îi obligă să umble cu telefonul mobil atârnat de gât. Adică elucubrația care a scos din buzunarele unor constănțeni bani, chiar dacă aceștia nu au dat un SMS nu din rea voință, ci din nepricepere. Adică anomalia care i-a forțat pe alții să-și sune rudele pentru a le ruga să transmită un SMS, mobilul de la muncă nepermițându-le acest serviciu telefonic.
Astăzi, în calitate de constănțean, dar și de președinte al unei organizații dintr-un partid care luptă împotriva abuzurilor de orice fel, inclusiv a celor exercitate de administrația locală, vă rog să îmi răspundeți la câteva întrebări de bun simț elementar, legate de această situație. Cu speranța că răspunsurile vor fi publice, menționez că aștept să faceți precizările de rigoare în cel mai scurt timp, chiar dacă decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs:
1. Cine a inițiat Hotărârea de Consiliu Local Municipal ?
2. Cum se numesc persoanele angajate în Primăria Constanța ( juriștii, avocații sau orice alte personaje cu pregătire în materie legislativă) care au dat aviz pozitiv acestei HCLM
3. Prin ce comisii a trecut, spre avizare, hotărârea? Care a fost votul în comisii și, nu în ultimul rând, cum se numesc și din ce partid fac parte cei care au dat aviz pozitiv?
4. Cum se numesc persoanele care au votat „pentru”, „împotrivă” ori s-au abținut la acest punct , în ședința din data de 28.06.2018. Care le este apartenența politică?
5. Cine și pe ce bază a stabilit tariful pentru parcări în Constanța și stațiunea Mamaia? Pe ce loc se află aceste tarife în lista celor practicate în marile municipii din România ?
6. Din ce fond vor fi plătiți banii celor care, în mod cert, vor cere restituirea valorii amenzilor ( plus dobânzile aferente) primite în urma aplicării HCLM. nr.235/02806218. Atât cei care nu au trimis SMS cât și cei cărora le-au fost ridicate mașinile.
Pentru a vă scuti de o bătaie de cap, îmi permit, cu modestie, să vă fac o sugestie pentru punctul 6. Chiar dacă, așa după cum ați declarat, Constanța este bogată, corect este ca sumele ce vor urma a fi restituite să fie achitate astfel: ¼ - toți cei care au avizat pozitiv și au votat “pentru” în speța HCLM. nr.235/02806218 și ¾ - dumneavostră. Raportul este corect, în condițiile în care primii sunt angajați , numiți sau aleși pe liste, iar dumneavostră ați fost votat pe persoană fizică .
Cum știu că iubiți constănțenii, am convingerea că veți agreea propunerea mea și nu veți restitui sumele din bugetul Primăriei Constanța. Buget din care mai plantați o floricică, mai asfaltați un metru de stradă, mai montați o băncuță sau un coș de gunoi. Și, nu în ultimul rând, achitați împrumutul pentru minunatele și scumpele ( în sens figurativ și nu numai) autobuze ISUZU.


Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.