Video. Razvan Cuc in vizita pe loturile 1 si 2 ale autostrazii Sebes-Turda

Constructorul lotului 2 Sebeș-Turda și-a luat un ultim angajament de finalizare a obiectivului până la sfârșitul anului.

Nu renunț la ideea rezilierii dacă nu văd o super mobilizare a antreprenorului, de pe acest lot. Voi face aceste verificări zilnic, atât prin personalul CNAIR de la fața locului, cât și eu personal.

Astăzi, după două săptămâni, am revenit pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș – Turda să verific dacă ceea ce am discutat cu antreprenorii se respectă și pe șantiere.

Pe lotul 2, dacă se va face ce mi-a prezentat CEO-ul Companiei Aktor, în graficul de acțiuni pe care urmează să le realizeze, avem toate șansele ca lotul să fie finalizat până la sfârșitul anului. Dacă nu se respectă, vom apela la celelalte demersuri legale. Eu cred totuși că Aktor are un blazon pe care dânșii doresc să nu îl păteze.Bineînțeles că vizitele le voi continua, mai ales că nu voi avea concediu, iar când nu sunt eu, vor fi angajații de la CNAIR care monitorizează lucrările.

Văd că deja au făcut pași importanți în achitarea datoriilor pe care firma le are față de subcontractorii români. Dacă lunile trecute datoriile erau de 35 milioane de euro, acum au ajuns la 5 milioane de euro. Sunt sigur că în scurt timp vor fi la zi și cu aceste plăți.

Pe lotul 1 al obiectivului Sebeș-Turda mobilizarea este bună, lucrările sunt în graficul de execuție și plățile sunt la zi. Mi-aș dori ca acest antreprenor să accelereze ritmul lucrărilor, să vină și să solicite bani pentru acest lucru. Avem și le putem da.

Vreau să știu exact ce tronsoane de autostradă vor fi redate traficului, în acest an, astfel încât românii să beneficieze de condiții de călătorie mai bune și mai sigure, dar și de timpi mai mici de parcurgere a distanțelor.

- Razvan Cuc, ministrul transporturilor

Niciun comentariu

Comment:

Un produs Blogger.