5 terenuri din Eforie vor fi amenajate ca parcuri

Primaria Orasului Eforie a semnat contractul pentru Servicii de proiectare si executie lucrari de construcții, pentru proiectul ”Reconversia terenurilor degradate pentru folosul cetatenilor din orasul Eforie” cu SETCONSTRUCT SRL pentru suma de 15.875.067,68 lei + tva.

Proiectul se compune din cinci terenuri amplasate distinct, trei dintre acestea fiind amplasate in localitatea Eforie Sud: strada Pescarilor; strada Albatrosului; strada Siretului; alte doua terenuri sunt amplasate in localitatea Eforie Nord, pe b-dul Republicii si in zona blocurilor de la intersecția străzilor Traian si 23 August.

Pentru cele cinci terenuri prezentate mai sus, se propun intervenții de reabilitare vizuala, reconversie funcțională si reutilizare, pentru transformarea lor in zone de agrement si petrecere a timpului liber pentru comunitate, dar si pentru turiști.


-cosinus

Un comentariu:

  1. Deprimant dacă am ajuns să construim parcuri de joacă în speranța că atragem mai mulți turiști. Strategiile de dezvoltare ale stațiunilor sunt incoerente. In primul rând trebuie să investim sume importante să punem in valoare ceea ce avem cel mai de preț: plajele. Pe lângă plaje să existe terase frumos amenajate cu baruri, restaurante cochete. Falezele reabilitate cu fonduri europene, trotuare dalate elegant și străzile cu asfalt ca-n palmă. Apoi în stațiuni nu avem hoteluri de top mondial: Hilton, Sheraton, Mariott, Ibis, Radisson unde sunteți? Trebuie fonduri europene atrase pentru utilități noi și moderne: conducte noi de apă-canal, reabilitarea rețelei de gaz, îngroparea subterană a rețelei de fibră optică, corpuri de iluminat economice LED cu încărcare solară, și abia la final asfaltarea străzii după introducerea utilităților moderne. Nu avem o digitalizare administrativă să putem să plătim taxele și impozitele locale online, stăm la cozi la ghișee că acum 50 de ani, stai după o autorizație sau PUZ cate doi ani când ar putea fi rezolvată digital in câteva zile și asta e un mare impediment in calea dezvoltării economice și nu numai. Strategiile de dezvoltare Smart City nu exista. Suntem în 2019 și tehnologia ar trebui să lucreze în folosul cetățeanului. Constanța încă nu a înțeles
    ce scrie in cartea de economie și anume că dezvoltarea economică și turismul urmează infrastructura dezvoltată. Eu sunt de părere că trebuie constituit un grup ONG la noi în județ care să se ocupe de atragerea fondurilor europene și care să aibă consens politic. La final vreau să mai atrag atenția că turismul e turism , dar ce facem in afara celor 3 luni sezoniere? Nu avem industrie aproape deloc ,doar porturile și servicii. Cum să avem un bugete locale consistente dacă nu au din ce se genera (fabrici mari, uzine) care să verse taxe și impozite la bugetele locale?

    RăspundețiȘtergere

Comment:

Un produs Blogger.